Roterdam ukida autonomni prevoz za CER

Lučka uprava Roterdama odustala je od svog plana autonomnog transporta na ruti za razmenu kontejnera (CER) koja je trenutno u izradi.

Premeštanje kontejnera između svih terminala i daljinskih terminala Maasvlakte I i Maasvlakte II odvijaće se vučnom posadom, potvrdila je lučka uprava (HbR) za WorldCargo News.

Tender za autonomni prevoz pokrenut je 5. juna 2020. godine, ali potraga za prenošenjem inter-terminalnog transporta preko 17 kilometara dugog CER-a na osnovu „Prevoza kao usluge“ ostala je bez rezultata. Očekivalo se da će tržište razviti novi autonomni traktorski pogon koji će biti zaštićen, a takođe će upravljati i CER-om, oslobađajući tako HbR tereta vlasništva i odgovornosti.

Još uvek ima previše rizika i neizvesnosti“, rekao je portparol HbR-a. „Kao što smo rekli od samog početka, faza tendera trebala je da proceni da li je inovacija koju predviđamo izvodljiva od početka rada CER-a. Kada stvari ne idu kako se želi, pametnije je staviti stvari u stanje pripravnosti i izbeći neodgovorne rizike. To ne bi služilo nikome, ni nama, ni klijentu ni proizvođaču autonomnih vozila.

Podrazumeva se da HbR planira da ograniči naknadu za prevoz na € 20 / TEU, bez obzira na dužinu izvlačenja između bilo koja dva objekta Maasvlakte. Stvarni povraćaj ugovora u osnovi za jednokratni projekat mogao je odvratiti tržište. Neki sezonski lučki izvori sugerišu da će luka prema tome morati da subvencioniše većinu putovanja ako je to zaista visina naknade.

Sa sada odabranom varijantom sa posadom, CER bi se mogao pojaviti do kraja ove godine, jer konvencionalni traktori neće biti previše teški za puštanje u rad, a vozači su na raspolaganju. Očekuje se da će oko 70 vozila upravljati CER-om u punom jeku. Holandski transportni sindikati FNV i CNV uvek su se snažno protivili planu automatizacije i postavili starije pristanište namenjene za manje naporan rad vozača.

HbR će započeti razgovore sa svim stranama. Govoreći za sindikate, nacionalni sekretar FNV Havensa Niek Stam rekao je: “Vozićemo CER i to ćemo nastaviti, a prema kolektivnom ugovoru o radu dokera. Sve ostalo pokrenućemo sa staze.”

izvor&foto: worldcargonews