Rekordan broj brodova u lukama Južne Kalifornije

Luke u južnoj Kaliforniji postavile su u petak nove rekorde po broju prisutnih brodova, što je posledica uvoznog buma, izazvanog pandemijom, koji nastavlja sa efektom pritiska na luke.

Morska berza južne Kalifornije objavila je u petak novi rekord od 134 broda u luci, uključujući 74 broda na sidru i 60 na vezu. Ovo postavlja novi rekord svih vremena u broju prispelih brodova u luci. Među njima je 86 kontejnerskih brodova, od kojih je 55 na sidrištu, a i jedan i drugi broj su takođe novi rekordi. Trideset i jedan kontejnerski brod bio je na pristajanju u petak.

Marine Exchange izveštava da su sva sidrišta puna!

Kroz sve to, vaš pomorski transportni sistem ostaje siguran, pouzdan, ekološki prihvatljiv i efikasan koliko je god to moguće i moglo biti moguće tokom ovih jedinstvenih, neizvesnih i nerešenih vremena COVID-19, a kao plod saradnje i kooperativnog rada svih lučkih partnera“ stoji u FB postu Marine Exchange-a.

Luke Los Anđeles i Long Beach, vodeće dve luke u zemlji po količini TEU, u poslednje vreme postavljaju mesečne rekorde tereta i očekuju da će se velike količine nastaviti, barem do kraja godine, kao što je i sada špic sezone isporuke.

Luka Long Beach prijavila je da je u avgustu „premestila“ 807.704 TEU, što je novi mesečni rekord. Luka je sada oborila mesečne rekorde tereta u 13 od poslednjih 14 meseci usred istorijskog porasta koji je počeo u julu 2020. godine.

Luka Los Anđeles, najveća kontejnerska luka u zemlji, još nije prijavila brojeve tereta u avgustu.

*izvor: gcaptain.com; foto: pixabay.com

Pročitajte i...