Radarska tehnologija digitalne percepcije – sledeća inovacija u pametnim lukama

Radarska tehnologija digitalne percepcije mogla bi biti sledeća velika inovacija u pametnim lukama i pomoći akterima u pomorskoj industriji da povećaju efikasnost i sigurnost.

Uhnder Inc. je predstavio rešenje digitalnog radarskog senzora za percepciju za upotrebu u autonomnim kamionima koji rade u kontejnerskim lukama.

Radarski senzori su nadogradnja analognih koji se tradicionalno koriste u lukama i mogli bi da ubrzaju protok kontejnera sa broda u zaleđe i šire. Mogli bi se koristiti i za automatizaciju pristajanja brodova i skladištenja robe.

Obraćajući se ekskluzivno PTI-u, David Loadman, potpredsednik poslovne jedinice za senzore, Uhnder, rekao je da potencijal tehnologije nije ograničen na kontejnerske luke i terminale.

Ono što smo otkrili je da je tržište za selidbu robe i materijala takođe veoma veliko i ono što vidimo je da je autonomija potrebna na svakom koraku u lancu snabdevanja.“

Prema Loadmanu, Uhnder bi jednog dana mogao uvesti tehnologiju u čitav lanac snabdevanja i rešiti neke od najvećih logističkih izazova. To uključuje poboljšanje efikasnosti u „poslednjoj milji“ automatizacijom vozila kao što su dostavna vozila i bespilotne letelice, kojima su potrebna rešenja senzora za podršku pune autonomije.

Mi zapravo na celokupnu automatizaciju lanca snabdevanja gledamo kao na vrlo veliko rastuće tržište, veoma smo fokusirani na to područje.“

Kompletna nadogradnja lučkih operacija

Prvobitno dizajnirana za rukovanje kontejnerom autonomnim vozilima, tehnologija bi se jednog dana mogla koristiti u više primera, kao što su portalne dizalice sa gumiranim gumama, pa čak i pomoći brodovima da sigurno pristaju i pristaju.

„U nekom trenutku u budućnosti, dok budemo sarađivali sa raznim zemljama i razumeli regulatorne zahteve za brodove, moći ćemo da koristimo radarsku tehnologiju kao pomoć u sigurnom pristajanju i otključavanju samih brodova“, rekao je Loadman.

Međutim, do danas Uhnder nije razgovarao sa prevoznicima, jer još uvek treba da „bolje razume propise“ i koliko će radarska tehnologija raditi na vodi. Ipak, Loadman očekuje da će kompanija to učiniti nakon što se završe njeni trenutni pilot projekti.

Pored toga, postoje znakovi da može raditi u skladištima, što je Loadman opisao kao „ključnu priliku“ za Uhndera, jer tehnologija može pomoći u izbegavanju sudara i slobodnijem premeštanju paletizovane robe.

Loadman je rekao da tehnologija radarskog senzora omogućava autonomnim vozilima da rade “sa tačnošću od pet centimetara”, što na kraju povećava operativnu efikasnost.

Analogni radari se vremenom „degradiraju“ i opadaju u performansama, posebno kada su u neposrednoj blizini drugih radara, što ometa signale.

Da biste u potpunosti automatizovali ove kamione za premeštanje kontejnera, potrebno je da imate veliki broj radarskih senzora, tako da možete dobiti potpuno vidno polje od 360 stepeni. Tipična instalacija znači da istovremeno imate 12 radara na vozilu. Svaki vez u luci može opslužiti čak 200 kamiona, što znači da možete imati 2.000 radara koji rade u ograničenom okruženju. Jedna od velikih prednosti naše tehnologije je ta što koristimo digitalno modulisani signal za svaki od naših predajnika, što je vrlo slično kodiranju koje pronađete u mobilnom telefonu.“

To omogućava Uhnderovim radarima da rade u prisustvu mnogih drugih na mnogim pojedinačnim vozilima, koja posle mogu nesmetano da rade zajedno.

Sledeća komplikacija trenutne tehnologije radarskih senzora u pomorstvu je, prema Loadmanu, velika količina metalnih kontejnera i raznih dizalica koje uzrokuju refleksije i interferenciju signala.

Sve veća flota opreme čini primenu bežične tehnologije izazovom za luke i terminale, posebno one koji žele da digitalizacijom postanu sigurniji i efikasniji.

Uhnderovu radarsku senzorsku tehnologiju pilotira China Merchants Port (CMPort) u floti autonomnih kamiona u pametnoj luci Mavan u Šenženu i očekuje da svoj projekat završi krajem 2021. godine.

Loadman je rekao za PTI da će CMPort meriti pilota pomoću dve ključne metrike – pouzdanosti i tačnosti – koje su od vitalnog značaja za poboljšanje bezbednosti i efikasnosti. Projektom će se testirati sposobnost radarske tehnologije da radi u različitim vremenskim uslovima, uključujući noću.

Jedina briga [kompanije CMPort] je osiguravanje visokog stepena neprekidnog rada rešenja, a druga tačnost.“

Luke koje žele da koriste ovu tehnologiju moraju prvo da razumeju svoje mogućnosti i da li mogu da integrišu senzore u svoja vozila. Ako će luka primeniti flotu namenskih vozila, tada takođe treba da potraži pomoćnu infrastrukturu, poput punjenja i održavanja.

Loadman je rekao da će se nakon pilota u CMPortu Uhnder težiti širenju na Bliskom Istoku, gde je „ogromna koncentracija luka“, i Severnoj Americi i Evropi. Ovde će cilj kompanije biti istraživanje intermodalnih čvorišta i železničkog dela lanca snabdevanja.

izvor&foto:  porttechnology.org