Qatar Cargo jača svoju flotu sa tri nova teretnjaka B777

QATAR Airways Cargo započeo je 2021. glavnim jačanjem svog teretnog kapaciteta dodavanjem tri potpuno nova teretna aviona B777. Najnovije isporuke dovode do ukupan broj teretnih aviona na 30, na popisu koji se danas sastoji od 24 B777F, dva B747F i četiri A330F. Uz predstavljanje novih teretnih brodova na redovnim linijama u svojoj mreži, Qatar Airways takođe namerava koristiti avione za buduće čarter letove, s posebnim naglaskom na robu osetljivu na vreme i temperaturu, uključujući COVID-19 vakcine.

Prevoznik je nastavio obavljati redovite teretne frekvencije, a istovremeno je izvršio više od 500 čarter letova koji su prevozili oko 250.000 tona humanitarne pomoći, lične zaštitne opreme i medicinskog materijala širom sveta, usko surađujući s vladama i nevladinim organizacijama.

Komentirajući novi avion, Akbar Al Baker, izvršni direktor Qatar Airways Grupe, insistira: „Dolaskom ovih novih teretnjaka ubrizgavamo preko potreban kapacitet na tržište pomažući u podršci globalnim lancima snabdevanja u kritičnom trenutku tokom pandemije. Dodani kapacitet omogući će nam podršku logistike oko vakcine protiv COVID-19, što je predviđeno kao jedan od najvećih logističkih izazova za industriju. Efikasnost goriva, veliki domet i veliki kapacitet aviona B777F podrža će našu kompaniju da bude održivija i obavljati dodatne direktne letove do daljnjih odredišta širom sveta, olakšavajući kretanje robe osetljive na vreme i temperaturu. Ulaganjem u inovacije i vozni park u mogućnosti smo ispuniti logističke zahteve naših kupaca i podržati kontinuitet globalne trgovine “.

izvor@foto: aircargoeye.com