Prvi Vienna Cargo Day

Za samo nekoliko dana, bečki aerodrom će služiti kao mesto održavanja dva važna događaja u industriji.

U ponedeljak, 9. oktobra 2023. godine, aerodrom poziva celu avio kargo zajednicu na prvi Bečki dan tereta.

Novosti i trendovi o pitanjima održivosti, vodonika i digitalizacije biće predstavljeni i diskutovano zajedno sa svim ključnim igračima u sektoru. Takođe, biće objavljene najnovije vesti o novoj Air Cargo akademiji u bečkom AirportCity-u.

Događaj u prostoru AirportCity Space na bečkom aerodromu održaće se od 8 do 17 časova.

Štaviše, FlyPharma Europe 2023 pod pokroviteljstvom bečkog AirportCity-a održaće se od 10. do 11. oktobra 2023. godine.

Učesnicima će ponuditi mogućnost da posete najsavremenije fabrike za preradu lekova na bečkom aerodromu, između ostalih atrakcija.

„Bliska saradnja svih uključenih u lanac vazdušnog transporta tereta je glavna prednost našeg čvorišta. Prvi Vienna Cargo Day pruža nam novu platformu koja omogućava redovnu razmenu mišljenja i dalji podsticaj o aktuelnim pitanjima kao što su održivost i digitalizacija“, kaže Majkl Zak, potpredsednik prodaje, finansija i tereta, zemaljskog rukovanja i kargo operacija na bečkom aerodromu. .

„Danas se Beč svrstava među najuspešnije aerodromske gradove u Evropi i nešto je na šta smo ponosni. Istovremeno, imamo još mnogo toga da uradimo, posebno kada je u pitanju dalja primena održivih praksi i inovativnih tehnologija u razvoju nekretnina. Još uvek imamo neiskorišćene kapacitete na bečkom aerodromu za dalje projekte lokacija za poslovanje“, objašnjava Volfgang Šajbenpflug, viši potpredsednik za upravljanje nekretninama i zemljištem na bečkom aerodromu.

Zahvaljujući obimnim ulaganjima u svoju logističku infrastrukturu, bečki aerodrom se pojavio kao globalna kargo kapija za centralnu i istočnu Evropu i važno kargo čvorište za obližnje logističke rute istočne Evrope. Bečki aerodrom opslužuju vodeće kargo avio kompanije, posebno za interkontinentalni transport. To uključuje Lufthansa Cargo, Emirates Cargo, Eva Air Cargo, Korean Air Cargo, Asiana, Cargoluk, Turkish Cargo, Katar Airways Cargo i Silk Vay West Airlines. Zahvaljujući svom bečkom aerodromskom farmaceutskom centru za rukovanje, aerodrom takođe ima sopstveni centar kompetencija za rukovanje vazdušnim teretom osetljivim na temperaturu bez prekida hladnog lanca. U ulozi ovogodišnjeg domaćina konferencije „FlyPharma Europe“, koja će se održati od 10. do 11. oktobra 2023., neposredno nakon Dana vazdušnih tereta, bečki aerodrom ističe svoj status važnog čvorišta za transport farmaceutskih proizvoda.

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...