Prva potpuno električna oprema implementirana u vašingtonskoj luci Takoma

Južno intermodalno skladište (SIM) u američkoj luci Takoma, u državi Vašington, biće prva lokacija za potpuno električno skladišno rukovanje na kapiji Severozapadne morske luke (NVSA).

Električna energija nije samo čistija od tradicionalne dizel opreme, već ima i operativne prednosti kao što je jeftiniji rad i manje zahtevno održavanje zbog manje pokretnih delova.

Pa tako, SIM Electric Truck Project predstavlja investiciju od 2,2 miliona dolara za kupovinu opreme i instalaciju “zelene” infrastrukture.

NVSA je veoma uzbuđena što će pozdraviti prvu potpuno električnu opremu za rukovanje skladištem u luci Takoma“, Don Meyer, kopredsedavajući NVSA-e i predsednik Komisije Luke Takoma.

U 2020. godini, NVSA je dobio 732.000 dolara u okviru granta Zakona o smanjenju dizel goriva (DERA) koji je podržao kupovinu šest električnih kamiona od strane Rail Management Services.

Projekat je dodatno podržan od strane Tacoma Power-ovog programa opreme za rukovanje teretom i materijalom i Hostler Trucks sa 132.000 dolara za infrastrukturne komponente projekta.

Svaki električni kamion će se koristiti za premeštanje kontejnera na šasijama do i sa kontejnerskih skladišta i železničkih vagona. Rail Management Services ima iskustvo uspešnog postavljanja opreme za rukovanje teretom sa nultom emisijom na drugim lokacijama širom SAD-a.

Očekuje se da će projekat SIM Electric Iard Truck smanjiti GHG (gasovi staklene bašte) i dizel čestice na NVSA kapiji za približno 259 tona godišnje i 1,41 tona godišnje, respektivno.

*izvor: porttechnology.org

Pročitajte i...