Prva linija vazdušnog saobraćaja sa niskom emisijom ugljenika između Francuske i SAD

Air France KLM Martinair Cargo i Bollore Logistics udružili su se da pokrenu prvu liniju vazdušnog saobraćaja sa niskom emisijom ugljenika između Francuske i Sjedinjenih Država. Bollore Logistics pridružio se programu održivog vazduhoplovnog goriva (SAF) kompanije Air France KLM Martinair Cargo (AFKLMP Cargo) za svoje pošiljke 2021. godine između pariskog aerodroma Charles de Gaulle i njujorškog aerodroma John F. Kennedi.

Ova prva saradnja ove vrste ilustruje ambicije ove dve kompanije da se nose sa ekološkim izazovima vazdušnog transporta.

Christophe Boucher, EVP Air France Cargo kaže: „Cargo SAF program omogućava brodarima i špediterima da snabdevaju deo svojih letova SAF-om. Kupci određuju vlastiti nivo angažovanja, a mi osiguravamo da se celokupna njihova investicija koristi za nabavku SAF-a. Oduševljen sam što vidim brzinom kojom su Air France KLM Martinair Cargo i Bollore Logistics postigli sporazum o korišćenju našeg SAF programa. Ponosan sam što smo zajedno postavljači trendova na polju koje će rasti u našim kompanijama i u društvu. “

Ovo inovativno vazduhoplovno gorivo smanjiće emisiju CO₂ za najmanje 50% u vazdušnom saobraćaju koji Bollore Logistics isporučuje na ovoj simboličnoj trgovačkoj traci. Ulaganje u ovaj strateški put predstavlja novi korak ka postizanju veće održivosti u budućnosti i za Bollore Logistics i za AFKLMP Cargo.

Smanjenje emisije ugljenika je glavni izazov u ​​industriji vazdušnog saobraćaja i Bollore Logistics je posvećen tome da se pozabavi ovim inovativnim rešenjima. 2021. godine kompanija se obavezala da će smanjiti emisiju CO 3 opsega 3 povezanu sa performansama njenih transportnih usluga za 30% do 2030. Verujemo da je održivo vazduhoplovno gorivo jedan od ključnih faktora za postizanje ovog ambicioznog cilja “, kaže Thierri Erhenbogen , Izvršni direktor kompanije Bollore Logistics.

izvor@foto: breakbulk.news

Pročitajte i...