Prva ikad direktna kontejnerska linija Kina-Škotska prepoloviće vreme tranzitnog putovanja

KC Group Shipping će sledećeg meseca pokrenuti prvu direktnu kontejnersku vezu između Kine i Škotske. Ekspresni teretni put će smanjiti vreme tranzita za skoro polovinu.

Britanska ekspertska kompanija za logističke usluge i logistiku, KC Group Shipping, pokrenula je svoju ekskluzivnu rutu za prevoz tereta China Xpress, koja će smanjiti vreme tranzita za skoro polovinu i koja će prevozicti do 1600 kontejnera za otpremu iz kineskih luka direktno u Grinoka, bez pretovara. Usluga ima za cilj da smanji vreme putovanja od predviđenih 60 dana na procenjena 33 dana, eliminisanjem neplaniranih kašnjenja u luci u Roterdamu.

Ista količina kontejnera biće otpremljena u povratku iz Grinoka u Kinu.

Plovidbe, koje će se pružati između luka Ningbo i Dongguan (Šenžen) do Liverpula i Grinoka, odvijaće se tri puta mesečno, sa rotacijom luka u razmaku od 10 dana.

Prvo putovanje je krenulo iz Ningboa u Kini i trebalo bi da stigne u luku Grinok u Škotskoj oko 20. avgusta.

Usluga će obezbediti veliki izvozni podsticaj za sektor hrane i pića, uključujući mnoge prestižne brendove škotskog viskija. Sektor nafte i gasa takođe će pomoći prodajom mašina i cevi iz Škotske.

Kako Kina igra značajnu ulogu u globalnim lancima snabdevanja nameštajem i tekstilom, te industrije i krajnji potrošači u Škotskoj će takođe pozdraviti ovu novu uslugu.

„Ovo je promenilo igru, ne samo za KC Group Shipping, već i za celu Škotsku“, rekao je izvršni direktor KC Group Shipping David Milne. „Mogućnosti i prednosti su beskrajne, a ova trgovinska veza nije mogla doći u bolje vreme za škotska preduzeća.

*izvor: trans.info

Pročitajte i...