Project44 lansira novu Port Intel uslugu u ključnim brodskim lukama

Project44, koji objedinjuje stručnjake za logistiku i lance snabdevanja širom SAD-a i Evrope, pokrenuo je besplatnu uslugu izveštavanja o vidljivosti luka, pod nazivom Port Intel ™.

Port Intel će raditi kao mrežna usluga koja nudi besplatne izveštaje koji sažimaju zagušenja u lukama, obaveštavaju pretplatnike kada su njihovi kontejneri usidreni u blizini zagušenih lučnih portova i pružaju informacije koje pomažu u donošenju kritičnih odluka o inventaru i upravljanju.

Uslugu Port Intel pokreću stručnjaci za praćenje i analizu Ocean Insights, koje je projekat44 oformio početkom prošlog meseca. Ocean Insights nudi funkciju praćenja na više od 55 brodskih linija, 700 morskih luka i više od 5.000 brodova, obrađujući preko pet miliona promena rasporeda plovidbe dnevno.

Jett McCandless, osnivač i izvršni direktor projekta44, rekao je da je nova usluga uvedena usred „zapanjujućih“ uskih grla u lukama:

„Uticaj okeanskih uskih grla na globalnu ekonomiju je zapanjujući. S obzirom na kritičnu prirodu blokada luka, izdali smo Port Intel kao uslugu koja globalnim brodarima omogućava da identifikuju gde se javljaju kašnjenja i kako mogu ublažiti kašnjenja i izbeći buduće krize. Samo nekoliko dana nakon što smo zaključili akviziciju, bilo je neverovatno gledati kako se timovi p44 i Ocean Insights brzo pokreću kako bi integrisali naša rešenja i isporučili Port Intel. “ Video materijal u nastavku, snimljen od strane američke obalske straže u blizini obale Kalifornije prošlog meseca, pokazuje koliki je faktor zastoja u lukama bio u poslednje vreme.

S obzirom na ove izazove, Port Intel nastoji da bude pravovremeno rešenje za frustrirane profesionalce u lancu snabdevanja. Usluga će svojim pretplatnicima ponuditi mogućnost da procene status svojih pošiljki i lanca snabdevanja, zauzvrat omogućavajući proaktivno planiranje i ublažavanje rizika.

izvor: trans.info

foto: pixabay.com