Praćenje kontejnera u realnom vremenu na myKN onlajn platformi

Kuehne+Nagel je rekao da nova usluga „koristi podatke geosistemskog rešenja u oblaku kako bi omogućila korisnicima da prate sve svoje kontejnere u realnom vremenu. Pored toga, smanjuje manuelni napor u identifikaciji prekretnica i trenutnih odstupanja od planiranog rasporeda. Ne samo da povećava tačnost i produktivnost eliminišući prethodne bele tačke u transparentnosti lanca snabdevanja, ali takođe omogućava rane preventivne mere za teret.”

Iako postoje kontejneri u službi sa njegovom livrejom, Kuehne+Nagel ne poseduje ili ne upravlja kontejnerima, a kompanija je potvrdila za WorldCargo News da ne planira da menja ovu strategiju. Za okeanski teret, podaci za praćenje na novoj kontrolnoj tabli kontejnera potiču od brodskih linija koje pomeraju kontejnere za Kuehne+Nagel. Način na koji brodske linije prate kontejnere se menja. Sve veći broj kontejnera je opremljen IoT uređajima koji im omogućavaju da se direktno prate i nadgledaju, a ne preko povezivanja sa drugim praćenim sredstvima. U komentarima za WorldCargo News Kuehne+Nagel je rekao da će rast telematike doprineti poboljšanoj tačnosti podataka i omogućiti pružanje podataka izvan same lokacije, uključujući temperaturu, status vrata i udare. Ovi podaci će biti vidljivi na myKN čim postanu dostupni, ali dok globalna flota kontejnera ne bude u potpunosti pokrivena IoT uređajima, Container Dashboard „dodaje veliku vrednost našim klijentima u smislu bezbednosti na nivou kontejnera“.

„Osnovni geosistem u realnom vremenu“ koji napaja kontrolnu tablu kontejnera prikuplja i uključuje podatke iz eksternih industrijskih izvora podataka, kao što su podaci o nosiocima, informacije o terminalima, mape ruta i tragači plovila. Podaci se kombinuju i obrađuju kako bi se poboljšala tačnost procenjenog vremena dolaska, navode u Kuehne+Nagel-u.

Oblast za obaveštenja dostupna na ključnim mestima, uključujući preuzimanje ili odlazak, kako bi se poboljšala transparentnost lanca transporta od vrata do vrata klijenta. „Ovo uključuje pre- i na prevozu, ležanje i zadržavanje, kao i pretovar. Novi korisnički interfejs navodi tokove kontejnera i vremena zadržavanja i ističe odstupanja od početnog rasporeda nosioca. Dugoročna analitika omogućava klijentima da reorganizuju rute koje konstantno premašuju vreme zadržavanja“.

„Da bi se zadovoljili zahtevi današnjih tržišta, vidljivost otpreme mora da omogući logističkim operaterima da otkriju izuzetke u realnom vremenu i preduzmu preventivne mere pre nego što se porudžbina poremeti“, Oto Šaht, član upravnog odbora Kuehne+Nagel International AG.

„Kontrolna tabla za kontejnere pruža našim klijentima neuporedivu prednost u upravljanju izuzetcima. Uz podršku Kuehne+Nagel globalne mreže, koja nudi širok spektar alternativnih opcija isporuke, naši stručni timovi mogu brže da reaguju i ponovo zakažu u slučaju odstupanja ili kašnjenja u planu rute. Ovaj razvoj je u skladu sa našom mapom puta 2026, koja ima za cilj da strateški proširi Kuehne+Nagel digitalni ekosistem za bolje korisničko iskustvo.“

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...