Potpisan ugovor o isporuci hibridnih nosača između Kalmara i DP World Southampton

Kalmar, deo Cargotec-a, potpisao je ugovor sa DP World Southampton o isporuci 11 hibridnih nosača za upotrebu na njihovom kontejnerskom terminalu. Sporazum iz Sautemptona takođe uključuje održavanje i obuku rukovaoca, kao i šest meseci podrške na terenu. Porudžbina je rezervisana u Cargotec-ovom prijemu narudžbine za prvi kvartal 2021. godine, a isporuka je zakazana za četvrti kvartal 2021. godine.

DP World Southampton je izabrana britanska luka za mnoge globalne lidere u industriji brodskih kontejnera. Zahvaljujući strateškom položaju na južnoj obali Velike Britanije, idealno je prvo ili poslednje pristanište za brodove-kontejnere koji opslužuju trgovinske rute Severna Evropa-Daleki Istok. DP World Southampton oslanja se na nosače tereta Kalmar od 2007. godine. Pre ove narudžbe flota Kalmara na terminalu bila je 71 od 79 jedinica, od kojih je najnovija porudžbina za 12 hibridnih mašina isporučena 2020. godine.

DP World se zalaže za smanjenje i ublažavanje emisije ugljenika u svom radu kontinuiranim ciljem smanjenja upotrebe energije u svojim objektima i investiranjem u dizajne proizvoda koji čuvaju energiju i smanjuju emisiju staklenih gasova. Hibridni prenosni nosači Kalmar pomoći će da se doprinese postizanju ovog cilja omogućavanjem značajnog smanjenja potrošnje goriva i emisije CO2 kod operacija preko nosača terminala u poređenju sa upotrebom tradicionalnih mašina na dizel. Hibridne mašine takođe generišu mnogo manje buke nego njihove dizel kolege. Mašine isporučene DP World Southampton imaće četvorostruki kapacitet slaganja i nosivost od 40 tona. Pored toga, mašine će imati robusne mobilne pogone, pojednostavljene električne sisteme za gornji okvir i rasipač, prostrani raspored električnih ormara koji poboljšava održavanje i LED radna svetla kao standard.

Brin Humphreis, šef inženjeringa, DP World Southampton, izjavio je, „Kalmar je naš partner od poverenja već nekoliko godina, a njihova dokazana hibridna tehnologija i posvećenost razvoju eko-efikasnih rešenja savršeno se uklapaju u posvećenost DP World-a da bude svet lider u održivosti.

Mikko Mononen, potpredsednik prodaje, EMEIA, Kalmar, dodao je: „Uzbuđeni smo što nastavljamo naše izvrsno partnerstvo sa DP World na našem zajedničkom putu ka održivijoj budućnosti za rukovanje teretom. Naša dokazana hibridna tehnologija pomoći će DP World Southampton da dalje poboljša ekološku efikasnost svog poslovanja i ispuni svoje visoke ekološke ciljeve.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...