PortXL pokreće 100 pilot projekata

Akceleratorski program luke Roterdam, ima za cilj da pokrene 100 inovativnih pilot projekata u luci tokom sledeće godine.
Kao najveća evropska morska luka, luka Roterdam služi kao vitalno čvorište za brojne globalne tokove tereta. Ipak, pandemija Covid-19 nastavlja da guši svetsku trgovinu, a neki tržišni igrači postaju vrlo neodlučni u pogledu velikih ulaganja kao odgovor na krizu.
Međutim, kako bi se lučkoj ekonomiji omogućilo da se brzo oporavi od ovog „Covid dip-a“, važno je ulagati u inovativna rešenja koja pomažu u stvaranju još pametnije i konkurentnije luke – sada više nego ikad. Aktivno povezivanje privatnog sektora luke sa inovativnim start-up kompanijama omogućiće testiranje i primenu novih tehnologija, sofisticirana rešenja za automatizaciju i druge nove aplikacije.
Inovacioni projekat MATCH je inicijativa kompanije PortXL. Ovaj program akceleratora radi od 2015. godine kako bi pomogao preduzetnicima u lučkom području da iznesu nove inovacije na tržište. Pošto je već izgradio svetsku mrežu od preko 4.000 inovativnih preduzetnika, PortXL može pronaći rešenje za gotovo svaki problem.
PortXL pomaže inovativnim preduzetnicima i start-up kompanijama da se „nađu na radaru“ kompanija koje žele da poboljšaju svoje procese. Pronalaženje pravog otvaranja kod potencijalnih klijenata i pokretanje novih projekata za početnike mogu biti dugotrajan i često skup poduhvat. A osnovane firme zauzvrat mogu imati koristi od brzog osnivanja inovativnih projekata, jer im to omogućava da povećaju efikasnost svog poslovanja i uštede troškove.
Tokom 2021. godine, radeći u partnerstvu sa poslovnom zajednicom luke, PortXL ima za cilj pokretanje 100 inovativnih pilot projekata u okviru programa MATCH inovacija. Kompanije mogu da podnesu svoje specifične tržišne izazove PortXL-u, koji će zatim krenuti u potragu za potencijalnim rešenjima i dovesti kompanije u kontakt sa jednim ili više članova njihove globalne inovacione mreže.

izvor: globalcargoinsight