Podrška globalnim lancima snabdevanja i širenju e-trgovine

Svetska prognoza vazdušnog teretnog saobraćaja za 2020. godinu predviđa više od 60% rasta flote tokom 20 godina, uključujući nove i prerađene teretnjake.
Boing je objavio dvogodišnju Svetsku prognozu (World Air Cargo Forecast-WACF), koja odražava uticaje i mogućnosti COVID-19, kao i značajnu dugoročnu potražnju za teretnjacima tokom naredne dve decenije.
Omogućen oporavkom globalne trgovine i dugoročnim rastom, WACF predviđa potražnju za 2.430 teretnjaka u narednih 20 godina, uključujući 930 novih proizvodnih teretnjaka i 1.500 teretnjaka preuređenih iz putničkih aviona.
Prema novoj prognozi, svetski vazdušni teretni saobraćaj će rasti 4% godišnje tokom narednih 20 godina. Na ovaj rast utiče trgovina i rastuće brze pošiljke koje podržavaju širenje operacija e-trgovine. Sa ovim razvojem i dokazanom potrebom namenskih teretnih kapaciteta za podršku svetskom transportnom sistemu, očekuje se da će globalna flota vazdušnog tereta rasti za više od 60% do 2039. godine.

Teretni operateri imali su jedinstvenu poziciju u 2020. godini da ispune zahteve tržišta za brzinom, pouzdanošću i sigurnošću, prevozeći medicinske potrepštine i drugu robu za ljude i zajednice širom sveta“, rekao je Darren Hulst, potpredsednik komercijalnog marketinga. „Gledajući unapred, namenski teretnjaci će biti još kritičniji za nadmetanje na tržištima vazdušnog tereta; prevoze više od polovine vazdušnog teretnog prometa, a aviokompanije koje njima upravljaju zarađuju skoro 90% prihoda od avio-industrije “.

Pored projektovanja dugoročne potražnje za teretnjacima, WACF pruža uvid u performanse vazdušnog tereta tokom pandemije, uključujući:

Elektronska trgovina, koja je pre pandemije rasla dvocifrenim stopama, ubrzala je svoj uticaj na tržište avionskog tereta, jer se sve više preduzeća prebacilo na platforme za onlajn prodaju. U protklem , ekspresni prevoznici povećali su promet za 14%.

Putnički teret, koji je u 2019. godini činio oko polovine svetskog vazdušnog teretnog kapaciteta, znatno je smanjen kada su aviokompanije parkirale hiljade aviona. Operatori teretnih vozila odgovorili su operacijama iznad normalnog nivoa iskorišćenja, a saobraćaj za teretne brodove porastao je za 6%.

Do sada je 2020. godine približno 200 aviokompanija koristilo više od 2.000 putničkih letelica za operacije samo sa teretom kako bi generisalo novčani tok i podržalo globalne lance snabdevanja. Ovi putnički teretnjaci su prihvatili deo nedostatka kapaciteta i, u nekim slučajevima, ostvarili kvartalnu dobit za prevoznike uprkos minimalnim putničkim operacijama.

izvor@foto: ajot.com