Pobedin rast će podstaći konkurenciju low cost kompanija

Širom sveta u avio saobraćaju, saobraćaj na duge relacije i poslovna putovanja najviše trpe u vreme krize COVID-19, dok oporavak predvode prevozi na kraćim relacijama i rekreativni saobraćaj. Velike evropske LCC (sa izuzetkom Norveške) uglavnom imaju bolji učinak od svojih konkurenata sa punom uslugom.
Rusija ima najveće evropsko domaće tržište, gde je kapacitet porastao iznad nivoa iz 2019. u vrhuncu letnjih nedelja 2020. To je pomoglo Rusiji da postane najveće evropsko vazduhoplovno tržište sa ukupnim brojem sedišta, sa 50% kapaciteta 2019, koji radi u nedelji od 23. novembra 2020. Ovo je više od bilo koje druge vodeće evropske zemlje i upoređuje se sa prosekom od 26% za celu Evropu.
Snaga ruskog domaćeg tržišta i povećana osetljivost cena među potrošačima dali su podsticaj Pobedi, jedinoj ruskoj LCC. Od jula 2020. godine, podružnica Aeroflot Grupe ostvarila je pozitivan međugodišnji rast broja putnika tokom četiri uzastopna meseca. I druge ruske aviokompanije sada razmatraju model LCC.

izvor&foto: https://centreforaviation.com