P&O Maritime Logistics vraća se u posao transporta kontejnera

Podružnica DP World P&O Maritime Logistics, najpoznatija po svojim operacijama podrške na moru, sve se više uključuje u posao sa kontejnerima uz pomoć sestrinske firme Unifeeder.

Nedavno modifikovani višenamenski brodovi kompanije P&O Maritime Logistics (MCV) sada prevoze kontejnere preko Crvenog mora između Džede i Port Sudana, delujući kao mikro hranilica i zaobilazeći zagušenja.

MCV plitkog gaza koriste manje prostora i mogu pristupiti delovima luke gde veći brodovi ne mogu da stanu zbog svoje veličine i dužine.

P&O Maritime Logistics je počeo da modifikuje MCV nakon uspešnih ispitivanja sa Topaz Lena, gde su otkrili da mogu da isporuče brže vreme obrta svojim klijentima sa svojim teretom, smanjujući vreme obrta u luci za 70 do 80%.

Nova usluga takođe podseća na prošlo doba u istoriji nautike. P&O-ovi brodovi su prvi put prešli Crveno more 1842. godine nakon što su dobili ugovor o pošti od UK do Indije, prevozeći poštu, putnike i dragoceni teret. Nova linijska usluga naglašava povratak kompanije P&O Maritime Logistics u Crveno more nakon 180 godina i njeno širenje na tržište kontejnera. Poslednji put kada je brend sa P&O preseljenim kontejnerima bio sa P&O Nedlloid, kompanijom koju je Maersk kupio pre 17 godina.

„Saradnja između P&O Maritime Logistics i Unifeeder-a demonstrira poziciju DP World-a kao zaista multimodalnog dobavljača rešenja od kraja do kraja. Preduzeća mogu kreirati nove rute, modifikovati brodove i proširiti ponudu kako bi bolje služili našim klijentima i kako bi im pomogli u borbi protiv logističkih izazova“, navodi se u saopštenju.

izvor&foto: splash247

Pročitajte i...