Partnerstvo Nike i CMA CGM

Od 1. jula 2024. do 31. maja 2025. Nike će integrisati održivo biogorivo u 36% svojih isporuka kojom upravlja CMA CGM.

Francuski globalni brod CMA CGM najavio je partnerstvo sa Nike-om u cilju smanjenja uticaja njihovih pomorskih brodskih aktivnosti na životnu sredinu.

Nike, poznat širom sveta po svom prisustvu u industriji odeće i sporta, nedavno je potpisao ugovor sa CMA CGM o nabavci održivog biogoriva za deo njihovih pomorskih logističkih operacija. Ovaj zajednički napor označava značajan korak ka smanjenju ugljeničnog otiska povezanog sa Nike-ovim lancem snabdevanja.

Od 1. jula 2024. do 31. maja 2025. Nike će integrisati održivo biogorivo u 36% svoje količine isporuka kojom upravlja CMA CGM. Očekuje se da će ova inicijativa smanjiti emisije CO2 kompanije Nike za 25.000 tona, što će označiti značajan napredak u njihovim nastojanjima u pogledu ekološke održivosti.

„Saradnja sa ključnim igračem kao što je Nike i preduzimanje ovog velikog koraka ka dekarbonizaciji je važno dostignuće. Uvereni smo da će naš uspeh delovati kao katalizator, ohrabrujući druge prevoznike i klijente da nam se pridruže na ovom putu kako bismo ubrzali tranziciju ka neto nultoj industriji“, kaže Olivier Nivoik, izvršni potpredsednik CMA CGM Group Lines.

Ova saradnja je u skladu sa sveobuhvatnom strategijom CMA CGM Grupe za postizanje neutralnosti ugljenika do 2050. dok pomaže svojim klijentima u ozelenjavanju svojih lanaca snabdevanja.

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...