ONE pokreće kampanju za bezbednost i kvalitet u moru 2022.

Ocean Network Express (ONE) pokreće svoju kampanju za bezbednost i kvalitet u moru kako bi podigao svest o bezbednosti i ublažio morske nesreće.

Kampanja će trajati od 8. avgusta do 30. septembra 2022. godine.

Bezbednosna svest – korak ispred

Kako pandemija COVID-19 nastavlja da utiče na globalne transportne operacije tokom dugoročnog perioda, ONE se i dalje suočava sa poteškoćama u sprovođenju fizičkih inspekcija na brodovima širom sveta prema ONE-ovom standardu kvaliteta plovila (ONE-VQS). Tokom protekle dve godine, kampanje samoinspekcije su uključivale detaljne provere od strane posade da bi se smanjio rizik od nesreća u identifikovanim kritičnim oblastima, dopunjujući ONE-VQS.

Nakon uspeha prošlogodišnje rigorozne kampanje samoinspekcije, ovogodišnja kampanja naglašava ponavljajuće stavke zapažanja iz prethodnih godina i oslanja se na primere prakse iz sopstvene inspekcijske baze podataka ONE. Deleći ove informacije sa svim plovilima kojima upravlja ONE, kampanja nastoji da dodatno unapredi bezbednost i kvalitet naših plovila.

ONE je uveren da će ovogodišnja kampanja pomoći u izgradnji bezbednijeg radnog okruženja i povećanju svesti o bezbednosti na plovilima kojima upravlja ONE. Kampanja će takođe uveriti kupce da ONE stalno pruža sigurne i pouzdane usluge.

Fokus ovogodišnje kampanje biće na:

Razmeni dobrih praksi istaknutih tokom prošlih inspekcija plovila na plovilima kojima upravlja ONE;

Deleći ponavljajuća zapažanja koja su istaknuta tokom prošlih inspekcija plovila

Od svih plovila pod operacijom ONE biće zatraženo da razmisle o gore navedenim stavkama, a ONE će analizirati njihove vredne odgovore. ONE će zatim podeliti analizu i povratne informacije sa celom flotom nakon formalnog završetka kampanje.

Kroz ovu kampanju, urađenu u saradnji sa posadom broda i zainteresovanim stranama, ONE ima za cilj da podigne svest o bezbednosti i standardima kvaliteta naših plovila.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...