ONE pokreće kampanju o sigurnosti i kvalitetu

Ocean Network Express (ONE) pokrenuće kampanju o bezbednosti i kvalitetu na moru od 1. avgusta do 31. oktobra 2021. godine kako bi ponovio prakse bezbednosti pomorske plovidbe.

Kako pandemija COVID-19 nastavlja da utiče na globalne pomorske operacije, ONE se i dalje suočava sa poteškoćama u sprovođenju fizičkih pregleda ONE-ovog standarda kvaliteta plovila (ONE-VQS) na svojim upravljanim plovilima. Međutim, nakon uspeha prošlogodišnje rigorozne kampanje samoprovere, ONE je siguran da će drugu godinu održavati istu pedantnu praksu samoprovere, uveravajući da ONE stalno pruža sigurnu i pouzdanu uslugu svojim cenjenim kupcima.

Samo-inspekciju ONE-VQS će izvršiti posada broda kako bi se usredsredila na tri oblasti i ohrabrila posadu da sprovede temeljne provere kako bi na proaktivan način smanjila povezane rizike.

Identifikovana fokusirana područja su skladištenje i osiguranje tereta (po teškim vremenskim uslovima), sudari/kontakt i PSC inspekcije i požar. Ove tri oblasti su identifikovane na osnovu analize prošlih incidenata unutar i izvan flote, kao i nakon prošlogodišnjih rezultata kampanje.

Sva plovila pod operacijom ONE moraju završiti samoprocenu, identifikujući i otkloniti sve potencijalne nedostatke ili područja rizika.

Ovom kampanjom, u saradnji sa posadom broda i zainteresovanim stranama, ONE ima za cilj da dodatno podigne svest o bezbednosti i standarde kvaliteta svojih plovila. Štaviše, ONE je posvećen stalnom pružanju pouzdanih i kvalitetnih usluga svojim klijentima.

izvor&foto: logistics-manager

Pročitajte i...