„ONE Innovation“ stiže u luku Hamburg

ONE Innovation, najveći kontejnerski brod brodarske kompanije ONE – Ocean Network Express, stiže u Hamburg.

Luka Hamburg ostaje stalno mesto na rutama brodskih linija za klasu Megamax. U subotu, 15. jula, „ONE Innovation“, prvi brod od 24.000 TEU brodarske kompanije ONE, dolazi u Hamburg. Sa dužinom od 400 m i širinom od 61,40 m, ima kapacitet od 24.136 TEU. Ovo ga čini jednim od retkih kontejnerskih brodova koji su do sada premašili magičnu granicu kapaciteta.

„Odluka brodarske kompanije da uđe u luku Hamburg sa svojim najmodernijim brodom pokazuje da smo uradili domaći zadatak. Na primer, operateri terminala imaju najsavremenije kontejnerske portalne dizalice za efikasno istovar i utovar na brod ove veličine. Pored toga, sistemi za napajanje sa obale se trenutno instaliraju na kontejnerskim terminalima u luci Hamburg kako bi se vreme stajanja brodova učinilo ekološki prihvatljivijim“, kaže Axel Mattern, izvršni direktor Port of Hamburg Marketing.

Sama „ONE Innovation“ takođe obezbeđuje bolju ekološku ravnotežu. Moderan dizajn, koji ima za cilj da maksimizira kapacitet tereta i minimizira potrošnju goriva, uspeva da značajno smanji emisiju ugljen-dioksida. Plovilo je opremljeno pramčanim vetrobranskim staklom, uređajem za uštedu energije i sistemom za čišćenje izduvnih gasova kako bi ispunio IMO propise o emisiji. To je prvo od šest novih Megamax plovila koje se pridružilo osnovnoj floti ONE-a.

„Sa ONE Innovation, naš najmoderniji kontejnerski brod stiže u Hamburg. Sa novom serijom želimo da otvorimo put za održivi razvoj globalne logistike. Naša „Zelena vizija“ ima za cilj postizanje neto nulte bilance do 2050. Ovo posebno pomaže gradskim lukama kao što je Hamburg“, kaže Jan Holst, generalni direktor nemačke kompanije ONE.

Brod će biti raspoređen u službi Azija-Evropa (linijska služba FE3) brodarske kompanije THE Alliance (THEA). Tako će biti redovan gost u luci Hamburg.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...