OAG istraživanje: skoro 70% putnika planira da leti u međunarodnim okvirima u narednih šest meseci

Vazduhoplovstvo mora nastaviti da daje prioritet merama komunikacije, bezbednosti i prevencije kako bi se oporavilo i obnovilo samopouzdanje

OAG, vodeći svetski dobavljač putnih podataka i uvida u iste, objavio je nedavno Oporavak COVID-19: „Povratak putnika na brod“, novi izveštaj o poverenju putnika zasnovan na globalnom istraživanju preko 4.000 korisnika aplikacija vezanih za avionski prevoz.

Sve u svemu, nivo straha od zaraze COVIDom-19 tokom leta nije preterano veliki, čak je i lagan, tako da je većina potrošača otvorena za avionska putovanja. Ključni nalazi uključuju:

• 69 procenata namerava da leti u inostranstvo u narednih šest meseci, dok 79% ima planove za domaća avionska putovanja.

• Želja za putovanjem očiglednija je među popularnim „milenijalcima“ i „Generacijom-Z“. Obe generacije su manje spremne za prilagođavanje putovanjima i spremnije su da putuju u zemlji u poređenju sa „svetskim kolegama“.

• Skoro jedna trećina nije i ne namerava da promeni svoje putničke navike.

• 76 procenata putnika složilo se da su nalozi o maskama najefikasnija mera bezbednosti koju aviokompanije i aerodromi mogu primeniti, praćene poboljšanim postupcima čišćenja.

 „Većina potrošača, posebno mlađi putnici, spremni su da lete pod pravim okolnostima“, rekao je John Grant, glavni analitičar u OAG. „Nedostatak straha je svakako iznenađujući i nagoveštava oporavak tržišta. Naravno, potpuni oporavak biće vođen time koliko se dobro borimo protiv pandemije na globalnom nivou i kada se bezbedna ograničenja ukidaju. “

Na skali od 10 tačaka, više od polovine potrošača ocenjuje zabrinutost od „hvatanja“ COVIDa-19 dok putuju, što je na skali manje od pet, a 21% ne ukazuje na strah. Ipak, OAG je utvrdio da je razmena podataka u realnom vremenu i dalje presudna za izgradnju poverenja putnika – čak i pre odlaska na aerodrom. Na primer, tokom procesa pretraživanja i rezervacije, većina potrošača bi cenila ažuriranja i predviđanja u realnom vremenu oko kapaciteta leta i hotela (61%) i stope prenosa COVID-19 na predviđenim destinacijama (53%).

Da biste bili u toku sa promenljivim zahtevima za ograničenje putovanja i dokumentacijom, posetite https://www.flightview.com/traveltools/visas.asp.

O OAG

OAG je vodeći globalni dobavljač podataka o putovanjima, koji pokreće rast i inovacije ekosistema vazdušnog putovanja od 1929. godine. Sa sedištem u Velikoj Britaniji, OAG ima globalne operacije u SAD-u, Singapuru, Japanu, Litvaniji i Kini.

*izvor: oag.com

* Image by Jan Vašek from Pixabay

#Aviokompanije #Podaciovazduhoplovstvu #COVID-19 #Istraživanjeoraspoloženjuputnika #vazdušnisaobraćaj #avionskiprevoz #zanimljivostiizsvetalogistike