Novosti iz sveta vodnog saobraćaja i transporta

Sve oči sveta su, ovih dana, usmerene na istok Evrope, u iščekivanju iznalaženja pozitivnog rešenja i okončanja sukoba zaraćenih strana. Sa druge strane, logistika i tansport ne znaju za pauzu i primirje, i rade 24/7, pa tako, danas smo za vas pripremili zanimljive vesti iz najvećih brodskih kompanija za transport robe.

ZIM pokreće eCommerce uslugu Baltimore eXpress

Izraelski ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (ZIM) je lansirao uslugu e-trgovine ZIM eCommerce Baltimore EXpress (ZKSB) za mart 2022. godine.

Usluga e-trgovine ZKSB će se realizovati na sledećoj ruti: Yantian – Cai Mep – Baltimor – Njujork – Boston – Yantian.

Na početku, učestalost usluge će biti svake dve nedelje, sa tendencijom povećavanja učestalosti do svake nedelje u roku od nekoliko meseci, piše ZIM.

COSCO SHIPPING Ekspresna ruta Kina-Evropa proteže se do Iberijskog poluostrva

Kineski COSCO SHIPPING nedavno je započeo novi projekat izgradnje zelene lučke mreže na Iberijskom poluostrvu oko „dvostrukih centrala“ Valensije i Madrida.

COSCO SHIPPING Lines, COSCO SHIPPING Ports i COSCO SHIPPING Europe zajedno su radili na izgradnji brojnih kanala pomorskog i železničkog transporta i zajedno preduzimanju mera za dalju optimizaciju transportne strukture, poboljšanje efikasnosti transporta, smanjenje troškova društvene logistike i promovisanje očuvanja energije i smanjenje ugljenika.

CMA CGM prihodi dostigli 56 milijardi dolara u 2021. godini

Grupacija CMA CGM objavila je svoje godišnje finansijske rezultate za 2021. godinu, sa prihodima od 56 milijardi dolara.

Suma pokazuje povećanje od 78 odsto u odnosu na finansijske rezultate grupe za 2020. godinu i uglavnom je vođena njenim transportnim aktivnostima.

Logistički sektor kompanije zabeležio je snažan rast prihoda tokom prošle godine od 10,9 milijardi dolara, što je povećanje od 46,9 odsto.

Neki od operativnih naglasaka CMA CGM-a od 2021. godine, uključuju potpisivanje njegovog dugoročnog strateškog i industrijskog partnerstva sa komunalnom kompanijom ENGIE.

Ova saradnja je imala za cilj da podrži razvoj industrije proizvodnje i distribucije sintetičkog metana koju bi mogao da koristi sektor brodarstva. Ovo bi takođe pomoglo CMA CGM-u da postigne svoj cilj da postane neto-nula do 2050. godine.

*foto:unsplash.com

Pročitajte i...