Novo Nordisk i Kuehne+Nagel na putu ka nultoj emisiji CO2

Novo Nordisk, jedna od vodećih zdravstvenih kompanija u svetu, i Kuehne+Nagel uspostavljaju partnerstvo sa  za razvoj održivog goriva za vazduhoplovstvo.

Ovo će biti korak ka ispunjenju ambicioznog cilja Novo Nordisk-a da se postigne nulta emisija CO2 iz operacija i transporta do 2030.

Postavivši ambiciozne ciljeve za smanjenje ugljenika, Kuehne+Nagel aktivno podržava klijente u njihovom prelasku na niskougljenični poslovni model obezbeđujući različita rešenja za smanjenje ili izbegavanje emisije ugljenika.

Kao jedna od ključnih aktivnosti, Kuehne+Nagel nastavlja da ulaže u usvajanje alternativnih avio goriva i širi svoju ponudu. Novo Nordisk je odabrao rešenje za održivo gorivo a Kuehne+Nagel da smanji uticaj na životnu sredinu svojih avio transportnih pošiljki u 2022. Korišćenje 12 miliona litara Kuehne+Nagel SAF-a za sav vazdušni teret kompanije Novo Nordisk izbegava direktnu emisiju od oko 30.000 tona CO2.

Takva posvećenost naglašava rastuću potražnju za opcijama transporta sa niskim sadržajem ugljenika, što dovodi do povećanja proizvodnje, razvoja i raspoređivanja SAF-a. U ovom nastojanju, Kuehne+Nagel aktivno podiže svest širom industrije promovišući važnost održivih goriva kao najefikasnije mere za smanjenje uticaja vazdušnog teretnog transporta na životnu sredinu.

Ingve Ruud, član upravnog odbora kompanije Kuehne+Nagel odgovoran za Air Logistics, komentariše: „Novo Nordisk ne samo da predvodi put u pokretanju promena kako bi se pobedio dijabetes i druge ozbiljne hronične bolesti, već i u njihovoj isporuci koristeći održive opcije. Zadovoljan sam što sa našim globalnim SAF rešenjima kupci mogu lako da pređu na vazdušni transport sa niskim sadržajem ugljenika. To je još jedan korak na putu ka cilju „nultog uticaja“ i još jedan signal za održiviju proizvodnju i upotrebu goriva na globalnom nivou.“

Dorethe Nielsen, potpredsednica korporativne strategije životne sredine u Novo Nordisk-u komentariše: „Ovo je još jedan korak u kontinuiranoj podršci Novo Nordiska razvoju održivog goriva za vazduhoplovstvo. Naš avio transport čini većinu emisija naših proizvoda u distribuciji jer pružamo lekove koji spasavaju život pacijentima širom sveta. Želimo da pokrenemo promene u ovoj oblasti kako bismo pomogli da se otvori put drugim kompanijama da takođe pređu i smanje emisije.“

Pridruživanjem inicijativi Ciljevi zasnovani na nauci, Kuehne+Nagel je postavio ambiciozne ekološke ciljeve u prelasku na poslovni model sa niskim emisijama ugljenika. Ovo se postiže smanjenjem sopstvenih emisija ugljenika u kompaniji i pružanjem podrške svojim kupcima u njihovoj tranziciji.

izvor&foto:  freightcomms.net

Pročitajte i...