Nokia je postavila privatnu bežičnu mrežu u luci Takoma

Nokia je primenila privatnu 4.9G/LTE bežičnu mrežu da podrži nadogradnju Husky terminala na TOS zasnovan na oblaku, omogućavajući kompaniji da upravlja i koordinira operacije terminala sa bilo kog mesta. Mreža, koja koristi Nokia Digital Automation Cloud (DAC), uklonila je probleme sa pouzdanošću i kapacitetom koje je kompanija ranije imala koristeći tradicionalni Wi-Fi sa svojim prethodnim TOS-om.

Husky Terminal je sada podržan robusnom, otpornom i bezbednom vezom sa malim kašnjenjem preko svog kontejnerskog skladišta od 115+ jutara, što je postignuto u mrežnom otisku koristeći 91 odsto manje hardvera.

Pokrivenost je omogućena postavljanjem šest 4.9G/LTE antena na četiri lokacije pristupne tačke, u poređenju sa 39 Wi-Fi pristupnih tačaka potrebnih za pokrivanje istog područja, čime se smanjuje količina vlakana koja je potrebna na lokaciji, kao i ostali operativni troškovi.

Sa preko 40 kamiona koji su sada povezani, Husky terminal može da ih nadgleda kako bi pomogao radničkim aktivnostima. Takođe sada istražuje slučajeve korišćenja koji će iskoristiti privatnu bežičnu vezu za dalje unapređenje operacija za svoje klijente i timove.

Filip Stif, direktor IT-a, Husky Terminal, rekao je: „Uvođenje Nokia privatnog LTE-a bila je značajna prekretnica za nas u luci Takoma i premašila je naša očekivanja. Redovni prekidi veze i gubitak paketa koje smo iskusili preko Wi-Fi-ja, koji su stvarali zastoje i uticali na produktivnost, sada su stvar prošlosti. Pošto pouzdanost više nije briga, prešli smo sa režima gašenja požara na fokusiranje na strateške slučajeve upotrebe koji će dodatno unaprediti operacije za naše klijente, kao i za naše timove koji rade u luci.”

David de Lančeloti, potpredsednik, Enterprise Campus Edge Business u Nokiji, rekao je: „Nokiine privatne bežične mreže industrijske klase predstavljaju kamen temeljac puta digitalne transformacije u lukama. Radili smo u bliskoj saradnji sa Huski terminalom na dizajniranju i isporuci privatne 4.9G/LTE mreže koja je zadovoljila njihovu potrebu za robusnom i pouzdanom vezom. Platforma za digitalizaciju Nokia DAC industrijske klase biće kritična dok Huski Terminal razvija svoje planove modernizacije u luci Takoma.“

izvor&foto: worldcargonews

Pročitajte i...