Nippon Cargo Airlines prelazi na Neste MI održivo gorivo

NCA je koristio Neste-ovo MI Sustainable Aviation Fuel za letove iz Amesterdama u novembru i decembru. Prema kompanijama, korišćenje Neste MI Sustainable Aviation Fuel smanjuje emisije gasova staklene bašte do 80% tokom životnog ciklusa goriva u poređenju sa korišćenjem fosilnog mlaznog goriva.

SAF isporučuje Neste na amsterdamskom aerodromu Schiphol.

Neste MI održivo gorivo za vazduhoplovstvo se proizvodi od održivog 100% obnovljivog otpada i ostataka sirovina, uključujući korišćeno jestivo ulje i otpad životinjskih masti.

SAF se meša sa konvencionalnim mlaznim gorivom i radi sa postojećom infrastrukturom za dovod goriva i motorima aviona.

„NCA sa zadovoljstvom objavljuje da je NCA koristio održivo vazduhoplovno gorivo koje je isporučio Neste na svojim letovima iz Amsterdama“, rekao je Hitoši Vatanabe, potpredsednik i generalni menadžer, korporativno planiranje u NCA.

„NCA željno sprovodi različite aktivnosti uštede goriva kako bi smanjila emisiju CO2, a među njima se korišćenje SAF-a smatra jednom od najefikasnijih mera za smanjenje ovih emisija.

„Stoga, uvereni smo da će ovi letovi sa SAF-om postati veliki korak za NCA. Neste je vodeći proizvođač SAF-a u svetu, a NCA ima za cilj da proširi poslovne aktivnosti sa Neste-om kako bi povećao broj letova sa SAF-om. NCA će nabaviti SAF na svim svojim destinacijama i naporno raditi na rešavanju problema emisije ugljenika kako bi zadovoljio različite zahteve kupaca.“

Sami Jauhiainen, potpredsednik APAC, obnovljive avijacije u Nesteu, dodao je: „Kao vodeći svetski proizvođač SAF-a, Neste radi zajedno sa kompanijama u sektoru vazdušnog tereta kako bi im pomogao da smanje emisije iz vazdušnog saobraćaja. Uzbuđeni smo što je NCA koristio naše Neste MI održivo vazduhoplovno gorivo za ove međunarodne letove. Naš povećani kapacitet proizvodnje SAF-a od 1,5 miliona tona godišnje do kraja 2023. nas dobro pozicionira da podržimo rastuću međunarodnu potražnju za SAF-om od strane avio-kompanija kao što je NCA.“

Prošlog meseca, CargoAi i Neste su se udružili kako bi omogućili CargoAi-u da ponudi svojim klijentima opciju kupovine Neste MY održivog avionskog goriva prilikom rezervacije tereta.

izvor&foto: aircargonews.net

Pročitajte i...