MSC osvojio nagradu „Brod godine“

MSC Mediteranska brodarska kompanija osvojila je nagradu „Brod godine“ na međunarodnoj dodeli nagrada Seatrade Maritime Awards 2020.
MSC FEBE, jedan od brodova najnovije Gulsun-klase od 23.000+ TEU koji je dodan 2019-2020 svojoj globalnoj mreži brodova. MSC FEBE proglašen je pobedničkim brodom na osnovu svoje energetske efikasnosti, uticaja na životnu sredinu, održivosti, usvajanja nove tehnologije, sigurnosti i sigurnosti.
Izgrađen u brodogradilištu Samsung Heavy Industries (SHI) Geoje u Južnoj Koreji, MSC FEBE, ukupnog kapaciteta 23.756 TEU, postavlja nove standarde u prevozu brodskih kontejnera. MSC FEBE, zajedno sa svojih 10 sestrinskih brodova u ovoj klasi, dizajnirani su za najprometnije trgovačke rute zbog svog velikog kapaciteta. Trenutno je MSC FEBE angažovan na MSC-ovoj azijsko-evropskoj trgovini.

Zaista smo zadovoljni što smo osvojili ovu nagradu koja simbolizuje posvećenost MSC-a podršci globalnoj trgovini. Ovo potvrđuje kako su MSC FEBE i njena sestrinska plovila postavili novi standard u brodskom kontejneru, ne samo u pogledu kapaciteta, već posebno u pogledu ekoloških performansi i sigurnosti. Pored toga što je sigurnost posade i tereta najvažniji prioritet za naše kompanije za upravljanje brodovima, nastavljamo da ulažemo u inovativan dizajn brodova kako bismo maksimizirali efikasnost i umanjili uticaj na životnu sredinu “, rekao je Giuseppe Gargiulo, šef novogradnji, MSC Mediterranean Shipping Company.

izvor@foto: msc.com