Moskovski aerodrom Šeremetjevo otvorio novi hangar za održavanje aviona

Moskovski međunarodni aerodrom Šeremetjevo svečano je otvorio svoj novi hangar kao i kompleks za održavanje aviona, kojima upravlja Aeroflot grupa.
Izgradnja kompleksa hangara završena je za samo 12 meseci, što je rekordno vreme za izgradnju takvih „složenih tehničkih objekata“.
Prvi objekat ovakve vrste u Rusiji, aerodromski operater, JSC SIA, uložio je u projekat više od 57 miliona dolara.

„Novi hangar će omogućiti servisiranje aviona u Šeremetjevu i pomoći će povećanju bezbednosti i optimalnom radu naših avio-kompanija“, izjavio je Aleksandar Ponomarenko, predsednik odbora direktora Međunarodnog aerodroma Šeremetjevo.

Puštanje u rad modernog kompleksa hangara jedna je od faza dugoročnog programa razvoja aerodroma u Šeremetjevu.
Kompleks od 16.760 kvadratnih metara može se pohvaliti hangarskim delom za servis i održavanje aviona sa petospratnim industrijskim proširenjem i dvospratnim aneksom za proizvodnju opasnih materijala, kompresorskom stanicom, pumpnom stanicom za gašenje požara, sa rezervoarima, kako bi se obezbedilo pouzdano snabdevanje vodom, i transformatorskom trafostanicom sa dizel generatorom.
Takođe, kompleks poseduje i predhangarsko područje za parkiranje i vuču aviona do hangara sa putevima i tehnološkim platformama za prolazak i manevrisanje specijalnom opremom.
Impresivni novi dodatak infrastrukture Šeremetjeva sadrži „modernu inženjersku opremu za sveobuhvatnu proveru tehničkog stanja vazduhoplova, koja se obavlja jednom mesečno ili svakih 500 sati leta“.
Posebna pažnja posvećena je poštovanju ekoloških standarda, uključujući postavljanje lokalnih postrojenja za prečišćavanje vode za industrijske otpadne vode.
Novi hangar je osposobljen za servisiranje aviona do veličine Boinga 747-400, od kojih sa devet aviona upravlja Rossiya Airlines, a takođe omogućava servisiranje aviona B777 i B737 kojima upravlja Rossiia Airlines.

izvor: airport-world.com

Image by David Mark from Pixabay

Pročitajte i...