MOL naručuje još četiri broda za prevoz automobila na LNG

Mitsui O.S.K. Lines (MOL) je naručio sa Nihon brodogradilištem za izgradnju četiri broda za prevoz automobila koji će koristiti tečni prirodni gas (LNG) kao glavno gorivo. Kompanija nastavlja svoj put ka tome da do 2030. godine oko 90 plovila radi na LNG.

Plovila su druga serija posle četiri auto-transporta na LNG, koji su predviđeni za isporuku 2024. Da podsetimo, u avgustu prošle godine kompanija je označila brodogradilište Shin Kurushima i brodogradilište Nihon za izgradnju četiri auto-transporta na LNG.

Novonaručeni brodovi su planirani za uzastopnu isporuku, do 2024. do 2025. Ovo će dovesti do osam narudžbina kompanije za transporte automobila na LNG gorivo. U poređenju sa konvencionalnim brodskim lož-uljem, očekuje se da će LNG smanjiti emisije ugljen-dioksida (CO2) koji je gas staklene bašte (GHG), za oko 25-30 procenata i sumpor-oksida (SOk) za 100 procenata.

U junu 2021., MOL je uspostavio „MOL Group Environmental Vision 2.1“ kao vodič za postizanje neto nulte emisije GHG do 2050. Kompanija planira da lansira oko 90 plovila na LNG do 2030. godine, u okviru svoje strategije koja poziva na usvajanje čistih alternativnih goriva da bi postila zadati cilj.

MOL nastavlja da ubrzava svoje inicijative za usvajanje čistih alternativnih goriva za plovila, uključujući izgradnju dodatnih transportera na LNG gorivo, druge projekte plovila na LNG, kao što su tegljači i trajekti i istraživanja o upotrebi amonijaka itd., i posvećen je na smanjenje svojih emisija GHG.

izvor&foto: projectcargojournal.com

Pročitajte i...