Milanski aerodrom Linate od danas je ponovo otvoren

Nakon skoro četvoromesečne pauze, uzrokovane zdravstvenom vanrednom situacijom Covid-19, od danas, 13. jula, milanski aerodrom Linate vraća se svojim redovnim operacijama.

Aerodrom Milano Linate radiće u potpunosti u skladu sa zdravstvenim propisima za putnike i aerodromske prevoznike. Uvedeni su novi načini pristupa terminalu i jednosmernim rutama unutar terminala radi kontrole putničkog toka, što bi sve trebalo da garantuje poštovanje sigurnosne socijalne distance i čine boravak na aerodromu što sigurnijim.

Pri ulasku u terminal, svi putnici i oni koji ih prate biće podvrgnuti kontroli telesne temperature pomoću termičkog skenera. Kontrolni punktovi su na vratima 3 na odlaznom delu i na vratima 7 na dolaznom delu.

 U slučaju da se na uređaju registruje telesna temperatura od 37,5 ° C ili viša, obezbeđuje se lekarski pregled. Izlaz sa terminala dozvoljen je samo na vratima 7 na dolaznom delu i na vratima 3 na odlaznom delu.

Unutar aerodroma je obavezna upotreba maske za lice i držanje sigurne distance od najmanje jednog metra. Putnicima se takođe savetuje da usvoje sva potrebna pravila ponašanja kako bi zaštitili sebe i druge.

Ova pravila se dodaju drugim značajnim merama koje je SEA usvojila u cilju garantovanja maksimalne sigurnosti sa higijensko-sanitarnog stanovišta: dezinfekcija celog obima aerodroma u oba unutrašnja i spoljašnja dela (šalteri za prijavu, metalni detektori, kontejneri za skladištenje, sedišta, rukohvati pokretne stepenice, toaleti i liftovi), kao i ugradnja samouslužnih gelova za dezinfekciju.

SEA je takođe započela komunikacijsku kampanju unutar aerodroma pozivajući sve putnike da poštuju pravila prevencije od suštinskog značaja za očuvanje zdravlja i bezbedno letenje.

Za informacije o određenim letovima putnicima se savetuje da se obrate aviokompaniji kod koje je rezervacija izvršena.

izvor: milanolinate-airport.com

Image by wal_172619 from Pixabay