Maersk konsoliduje brendove

Maersk se kreće ka jedinstvenom, ujedinjenom brendu koji će ukinuti i integrisati brodske linije Hamburg Sud i SeaLand, kao i novopečene brendove kao što su Senator i LF Logistics.

„Verujemo da ćemo integracijom ovih brendova u jedinstven Maersk brend moći da olakšamo logističke poteškoće, a istovremeno ponudimo više raznolikosti, lakoće i povezanosti nego ikada ranije, sve pod jednim krovom“, saopštila je kompanija u obaveštenju svojim klijentima.

Očekuje se da će svaki od brendova u različitim geografskim regionima pratiti sopstveni vremenski okvir za prelazak na jedan brend. Maersk je primetio da taj potez nije bio vežba za smanjenje troškova.

APM terminali, Maersk Container Industry (MCI), Svitzer, Maersk Supply Service (MSS), Maersk Training i Maersk Line Limited (MLL) će nastaviti da rade pod svojim postojećim brendovima.

„Naš multi-brend pristup nam je dobro služio tokom godina i svi naši brendovi su bili uspešni u zadovoljavanju potreba kupaca. Međutim, znamo da postojanje više brendova stvara složenost za naše kupce. Sada je pravo vreme za dalji skok u jedinstveni brend kako bismo našim klijentima pružili zaista integrisanu logistiku“, dodao je Maersk.

Nemačka linija Hamburg Sud osnovana je 1871. godine i postala deo Maerska 2017. godine. Američkog inter-regionalnog prevoznika SeaLand kupio je Maersk 1999. godine. Brend SeaLand je već jednom bio napušten 2006. da bi se vratio 2014. godine.

*izvor: splash247.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...