Maersk Air Cargo pokreće uslugu vazdušnog transporta Evropa-Kina

Maersk Air Cargo je započeo redovne letove za Hangdžou u Kini iz svog čvorišta na aerodromu Bilund u Danskoj.

Prvi let 20. marta označava početak tri nedeljna leta kojima se predstavlja “prvi od tri novokonvertovana teretna aviona Boeing B767-300” koji su nedavno dodani floti kompanije Maersk Air Cargo, navodi se u saopštenju za javnost brodskog giganta Maersk.

Inauguracioni let takođe označava prvu planiranu avio-tovarnu operaciju između Danske i Azije.

„Uvođenjem naše nove usluge između Evrope i Kine, napravili smo još jedan korak sa našim klijentima u pružanju istinske integrisane logistike“, rekao je Mišel Pozas Lučić, iz A.P. Moller – Maersk.

„Želimo da osiguramo da naši kupci imaju vidljivost, pouzdanost i otpornost u svojim lancima snabdevanja. Pri tome, vazdušni transport sa redovnim letovima i kontrolisanim kapacitetom predstavlja ključni deo logističkih potreba naših klijenata od kraja do kraja.”

Očekuje se da će koridor sa aerodroma Bilund značajno povećati pristup za teret visoke vrednosti i vremenski osetljiv između Skandinavije, severne Evrope i čitave Azije i Pacifika.

Maersk je rekao da njegovo novootvoreno čvorište za vazdušni teret na aerodromu Bilund omogućava korisnicima da izbegnu gužve i kašnjenja koja se obično vide na većim aerodromima.

Kompanija je dodala da blizina platforme za parkiranje aviona Maerskovom aerodromskom magacinu omogućava bolju kontrolu i brže čišćenje tereta.

Aerodromski objekat u Bilundu ima 4.000 m² uvoznih i 13.000 m² izvoznih objekata. Ovo sadrži odvojene oblasti za skladištenje u hladnjačama, opasnu robu, skeniranje i rukovanje ULD.

Na aerodromu Bilund nalaziće se Maersk Air Cargo tim sa pilotima i osobljem za održavanje aviona, timom za letenje i timom za špediciju na raspolaganju za klijente Maerska.

izvor&foto: aircargonews

Pročitajte i...