Luka Roterdam istražuje lance snabdevanja vodonikom

Luka Roterdam zajedno sa nemačkim čeličnim kompanijama thyssenkrupp Steel i HKM istražuje uspostavljanje međunarodnih lanaca snabdevanja vodonikom.

Tokom svojih transformacionih puteva ka klimatski neutralnom proizvodnji čelika, thyssenkrupp Steel i HKM će zahtevati velike i sve veće količine vodonika za proizvodnju čelika bez uglja. Decenijama su obe kompanije uvozile ugalj, gvozdenu rudu i druge sirovine putem sopstvenog terminala u Roterdamu, koristeći kopnene teglenice, kao i železnicu da bi ih transportovale do svojih visokih peći u Duisburgu.

Partneri će istražiti mogućnosti uvoza vodonika preko Rotterdama, kao i mogući koridor cevovoda između Rotterdama i thissenkrupp Steel-a i HKM-ovih čeličnih lokacija u Duisburgu. Partnerstvo može poslužiti kao okvir za dodatne inicijative i ima za cilj podršku postojećim inicijativama i projektima u kojima su partneri uključeni.

Luka Roterdam već istražuje uvoz vodonika iz velikog broja zemalja i regiona širom sveta. Zeleni vodonik je održiva alternativa uglju, nafti i prirodnom gasu. Ogroman uvoz vodonika neophodan je ako Evropa i Nemačka žele da smanje emisiju CO2 i postanu klimatski neutralne do 2050. godine, zadržavajući pritom svoju snažnu industrijsku kičmu.

Roterdam takođe postavlja sistem za transport i skladištenje ugljenika, Porthos, koji se takođe smatra skladištem CO2 za proizvodnju plavog vodonika u projektu „H2morrow steel“, koji takođe uključuje thyssenkrupp Steel kao partnera.

izvor&foto: globalcargoinsight.com