Luka Liverpool bogatija za dve nove STS dizalice zahvaljujući Liebherr-u

Liebherr Container Cranes isporučiće još dve STS (Ship to shore) dizalice u luku Liverpool, koje će pojačati postojećih pet kranova koji se trenutno nalaze u luci. Dve nove dizalice zamena su za dve postojeće STS dizalice, koje će biti premeštene na okeanski terminal Greenock Peel Ports u Clideportu.

Peel Ports Group naručila je dizalice za luku Liverpool, jednu od najvećih kontejnerskih luka u Velikoj Britaniji, kojom inače i upravlja. Dve dizalice biće spremne za rad početkom 2022. godine.

Nove STS dizalice imaju visinu dizanja od 40m, doseg od 18m, raspon od 16,78m i sigurno radno opterećenje od 40 tona pod jednim dizalicom.

Dizajn Liebherr dizalice koristi čelik visoke zateznosti i rešetkasti nosač i gredu, što rezultira lakšom dizalicom sa smanjenim opterećenjima točkova, što je ključno zbog uskog raspona i strukture keja u luci Liverpool.

Dizalice će biti podvrgnute probnom sastavljanju i ispitivanju pojedinačnih pogona pre otpreme, kako bi se omogućilo brzo i jednostavno puštanje u rad.

Istovremeni pokreti svih pogona i mehanički prolazni put spadaju u standardne Liebherr-ove karakteristike uključene u produktivnu i efikasnu dizalicu.

izvor: porttechnology.org

foto: pixabay.com