Luka Koper naručuje još električnih Konecranes RTG-ova

Operater Luke Koper u Sloveniji, Luka Koper d.d. je naručila tri električne Konecranes RTG dizalice sa automatskim priključnim sistemom. Narudžbina je rezervisana u prvom kvartalu 2022. godine, a dizalice će biti isporučene u februaru 2023. Kada dizalice budu predate, Koper će upravljati flotom od 30 Konecranes RTG-ova.

Luka Koper koristi Konecranes RTG i RMG dizalice skoro 20 godina. „Koper je operater kontejnerskog terminala koji gleda u budućnost sa ambicioznim ekološkim ciljevima, kvalitetom koji je snažno podržan našim pristupom ekoliftingu“, rekao je Adel Isa, menadžer prodaje za EMEA, Konecranes.

Niskošumni električni RTG-ovi koji su naručeni slični onima koji već rade u Kopru. Biće opremljeni sistemima za namotavanje kablova i funkcijom automatskog priključivanja. Oni će vraćati regenerativnu energiju u lokalnu mrežu i imati energetski efikasna LED svetla. Takođe će imati izbor pametnih funkcija: DGPS automatsko upravljanje, automatsko izveštavanje o TOS-u, automatsko pozicioniranje, prevencija podizanja kamiona i prevencija sudara sa stegom.

Edvin Boškin, tehnički direktor Luke Koper, rekao je: „Govori mnogo da je naša nagrada za investicionog dobavljača godine nekoliko puta dodeljena Konecranes-u. Radujemo se što ćemo dobiti naše nove RTG uređaje i učiniti ih da rade za naše klijente. Nastavićemo da težimo da budemo jedan od vodećih lučkih operatera i logističkih provajdera za Centralnu i Istočnu Evropu.”

Ovaj ugovor je deo Ecolifting-a, vizije kompanije Konecranes da minimizira karbonski otisak opreme za kontejnerske terminale. Od eko-optimizujućih dizel pogona, do hibridizacije i potpuno elektrifikovanih voznih parkova, nastavićemo da radimo više sa manje.

Snažan fokus na klijente i posvećenost rastu poslovanja i kontinuiranom poboljšanju čine Konecranes liderom u industriji dizanja. Ovo je podržano ulaganjima u digitalizaciju i tehnologiju, plus naš rad na tome da tokovi materijala budu efikasniji sa rešenjima koja dekarbonizuju ekonomiju i unapređuju cirkularnost i bezbednost.

izvor&foto: freightcomms.net

Pročitajte i...