Luka Geteborg dobija uslugu VTG FastTrack

Nakon što je već uspostavio svoju uslugu FastTrack na drugim ključnim lokacijama, VTG sada nudi istu uslugu u luci Geteborg. Blok voz koji se sastoji od dvadeset 80-metarskih kontejnerskih vagona i nosivosti od 80 TEU – ali isključujući vuču – stacioniran je u luci Geteborg i preko interneta se može rezervisati danonoćno.
Otprilike polovina svih kontejnerskih transporta do i iz Geteborga već se obavlja železnicom. Zahvaljujući VTG FastTrack-u, sada postoji i izvrsno rešenje za prilagođavanje ad-hoc transporta. Budući da se njima obično uglavnom upravlja putem, VTG FastTrack predstavlja klimatski prihvatljivu alternativu.

Veoma smo zadovoljni što nam je ovaj projekat omogućio da dodamo još jednu atraktivnu lokaciju za našu premium uslugu FastTrack, kao i da proširimo našu dugogodišnju saradnju sa lukom Geteborg“, rekao je Sven Velbrok, glavni operativni direktor za Evropu i glavni službenik za bezbednost kompanije VTG AG. „FastTrack može igrati dragocenu ulogu u povezivanju luke, istovremeno čineći železnicu konkurentnijom drugim načinima prevoza.“

izvor: globalcargoinsight
foto: portofrotterdam

Pročitajte i...