Luka Dover: povećanje turističkih putovanja moglo bi usporiti teretni transport

Doug Bannister, izvršni direktor luke Dover, rekao je za Rojters da se luka do sada dobro nosila s novim carinskim aranžmanima nakon Bregzita zbog nedostatka potražnje turista – nešto što bi se moglo promeniti u narednim sedmicama kad Velika Britanija ublaži ograničenja .

U vezi navedenog razgovora, Reuters je u petak izvestio da bi se „poremećaj nakon Bregzita mogao vratiti u Dover i usporiti trgovinu kada turisti krenu ka Evropi, pa vlada mora hitno preispitati obnovu finansiranja kako bi sprečila dugoročnu štetu“.


Engleska bi trebala da ublaži mnoga ograničenja na takozvani „Dan slobode“ 19. jula; jedna od najavljenih promena je da vakcinisani putnici neće morati u karantin po povratku iz zemlje sa Amber liste.

Bannister je objasnio da se luka dobro nosila sa novim aranžmanima „jer nismo videli potražnju za turistima koji dolaze iz naših objekata, kao što bismo obično očekivali“.

Međutim, kada je govorio o mogućem porastu turista koji koriste luku, izvršni direktor luke Dover rekao je: „U tim trenucima se povećava pritisak na ukupan sistem.“

Dopunske carinske provere takođe treba da budu sprovedene u Velikoj Britaniji u oktobru i januaru.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...