Lufthansa grupa: 50 odsto flote se vraća u vazduh

Zbog značajnih promena u željama putnika za rezervacijom letova, aviokompanije u Lufthansa grupi prelaze sa kratkoročnog na dugoročno planiranje letova, što ispunjava redove letenja do kraja oktobra. Novi letnji red letenja primenjen je u sistemima za rezervaciju počev od 29. juna i biće validan do 24. oktobra, tj. do kraja regularne letne sezone.

To znači da će avio-kompanije ponuditi u narednom mesecu preko 40 procenata prvobitno planiranog programa leta. U oktobru će za ovu svrhu biti korišćeno preko 380 aviona prevoznika Lufthansa Group. To znači da je polovina flote Lufthansa grupe ponovo u vazduhu, i to 200 aviona više nego u junu.

Do kraja oktobra, preko 90 procenata prvobitno planiranih destinacija za kratke i srednje relacije i više od 70 procenata destinacija koje se pružaju na dugim relacijama ponovo će biti opsluženo. Kupci koji sada planiraju letni i jesenji odmor, imaće pristup širokoj globalnoj mreži za turističke i poslovne veze putem svih čvorišta Grupe.

Na primer, osnovni brend Lufthansa leteće sa frekvencijom od  150 letova na američkom kontinentu svake nedelje u leto / jesen preko čvorišta u Frankfurtu i Minhenu. Planirano je oko 90 letova nedeljno u Aziju, preko 45 na Bliski Istok i preko 40 u Afriku. Letovi će biti nastavljeni do oktobra iz Frankfurta na odredišta koja uključuju Majami, Njujork (JFK), Vašington, San Francisko, Orlando, Sijetl, Detroit, Las Vegas, Filadelfiju, Dalas, Singapur, Seul, Kankun, Vindhuk i Mauricijus. Usluga će biti nastavljena do oktobra iz Minhena za: Njujork / Njuark, Denver, Šarlota, Tokio Haneda i Osaku.

Lufthansa nudi ukupno preko 2.100 nedeljnih veza na rutama kratkog i srednjeg prevoza. Iz Frankfurta će biti još 105 destinacija, a iz Minhena oko 90. Sledeće destinacije biće nastavljene iz Frankfurta pre oktobra: Sevilja, Glasgov, Edinburgh, Santiago de Compostela, Basel, Linz i druge. Iz Minhena, Lufthansa će leteti ka više destinacija širom Sredozemlja, na primjer za Rodos, Krf, Olbiju, Dubrovnik i Malagu, ali i za Faro i Funchal / Madeiru.

Pored toga, povećava se nedeljna dostupnost postojećih i veoma traženih destinacija.

Nakon uspešnog ponovnog pokretanja letova, letne operacije kompanije Austrian Airlines nastavljaju se po planu. Od jula pa na dalje, matični austrijski prevoznik letiće na preko 50 destinacija.

SWISS će nastaviti da proširuje svoje usluge iz Ciriha i Ženeve tokom narednih nedelja i meseci, dodajući u svoju mrežu nove destinacije pored postojećih ruta. SWISS će dodati 12 novih evropskih ruta iz Ciriha u julu, i ponuditi 24 nove evropske destinacije iz Ženeve. SWISS će opsluživati ukupno 11 dalekih destinacija iz Ciriha u julu i 17 u oktobru.

Eurowings takođe značajno povećava svoje letove kako za poslovne tako i za putnike na slobodnim letovima, nameravajući da se vrati na 80 procenata svoje mreže tokom leta. Nakon ukidanja upozorenja i ograničenja putovanja, interesovanje za destinacije za odmor, kao što su Italija, Španija, Grčka i Hrvatska, posebno brzo raste. Zbog toga će Eurowings u julu leteti od 30 do 40 posto svog letačkog kapaciteta.

Brussels Airlines proširuje svoju ponudu slobodnih letova i za korporativne goste. U septembru i oktobru prevoznik planira da izvrši 45 odsto svog prvobitno planiranog reda letenja.

Sigurnost i zdravlje putnika i zaposlenih je glavni prioritet Lufthansa Grupe. Iz tog razloga, sve procedure u celom lancu putovanja bile su i dalje će se preispitivati u cilju garantovanja sigurnosti svih. Oni se zasnivaju na najnovijim nalazima i higijenskim standardima stručnjaka. Što se tiče mera na terenu, aviokompanije Lufthansa grupe blisko sarađuju sa odgovarajućim aerodromima u matičnim centrima i u odredišnim zemljama kako bi obezbedili fizičko distanciranje i druge higijenske mere. Obaveza nošenja maske za usta i nos od ukrcavanja tokom leta do izlaska centralni je element higijenskog koncepta Lufthansa Grupe. Usluga na brodu redizajnirana je uzimajući u obzir trajanje leta kako bi se smanjila interakcija gostiju i posade i umanjio rizik od infekcije u avionu. Avioni kojima upravlja Lufthansa Group Airlines opremljeni su filtrima koji čiste vazduh u kabini od čestica kao što su prašina, bakterije i virusi. Pored toga, Lufthansa sada nudi svojim kupcima povoljnu opciju na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu da se sami testiraju na virus korona u kratkom roku, za letove u inostranstvu ili za boravak u Nemačkoj kako bi izbegli karantin. Ovim testnim centrima upravljaju partnerske kompanije.

Pri planiranju putovanja, putnici bi trebali da uzmu u obzir trenutne propise o ulasku u zemlju i o karantinu odredišnih destinacija.

izvor: eurologport.eu

Image by skeeze from Pixabay