Lufthansa Cargo se obavezuje na program održivosti UN-a

Lufthansa Cargo pojačava svoje napore na održivosti obavezujući se da će ispuniti ciljeve koje su postavile Ujedinjene nacije.
Pet ciljeva koje će Lufthansa Cargo ciljati su: zaustavljanje siromaštva; dobro zdravlje i blagostanje; pristojan rad i ekonomski rast; industrije, inovacije i infrastruktura; i klimatske akcije.

Lufthansa Cargo aktivno podržava ciljeve održivosti Ujedinjenih nacija. Svoju korporativnu odgovornost shvatamo vrlo ozbiljno i postavili smo cilj da u budućnosti povežemo naše široke društvene aktivnosti u pet oblasti koje su posebno usko povezane sa poslovnim aktivnostima Lufthansa Cargo.“, objasnio je Peter Gerber, predsednik izvršnog odbora Lufthansa Cargo.

Što se tiče siromaštva, Lufthansa Cargo navodi da otvara pristup svetskom tržištu za sve regione i na taj način daje vrlo konkretan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju, posebno u zemljama u razvoju.
Ulaganjem u farmaceutska čvorišta i bliskim partnerstvima sa farmaceutskom industrijom, kompanija kontinuirano proširuje svoju stručnost u borbi za očuvanje zdravlja i blagostanja.
O radu i ekonomskom rastu, kompanija je rekla da su se faze velikog prometa uvek koristile za mudre investicije koje su se isplatile u kriznim vremenima.

Umesto kratkoročnog uzimanja dobiti, čvrst rast je deklarisani i dokazivi cilj kompanije“, navodi se u kompaniji. „Lufthansa Cargo je posvećena održivoj industrijalizaciji, podržava inovacije i uključena je u izgradnju infrastrukture otporne na krize“.

Konačno, u vezi sa klimatskim akcijama, teretni prevoznik je rekao da ulaže u nove avione i lakšu opremu, kao i da učestvuje u programu za uklanjanje ugljenika, CORSIA. Efikasnost se povećava s jedne, a potrošnja goriva i emisija CO2 smanjuju se s druge strane.

„Ponosni smo što smo tokom proteklih decenija dali svoj doprinos nebrojenim velikim i malim projektima. Ovo je rezultiralo inicijativama kao što su Cargo Human Care, Cargo Social Care, Cargo Crisis Care i Cargo Climate Care, koje podupiru i pokazuju našu posvećenost korporativnoj odgovornosti: Održiva posvećenost je deo nas i deo naše DNK, “dodao je Gerber.

izvor: aircargonews.net