Lufthansa Cargo navodi projekte za ispunjavanje budućih zahteva za avio-prevoz

Lufthansa Cargo je iznela neke od projekata koje sprovodi kako bi se pozabavila tri glavna razvoja koja oblikuju budućnost vazdušnog avio transporta.

Operater teretnog transporta je rekao da su razvoj kako bi se ispunili zahtevi održivosti, digitalizacija i e-trgovina neki od glavnih izazova sa kojima se industrija danas suočava.

Izvršni direktor kompanije Ashvin Bhat rekao je: „Trenutno doživljavamo razne potrese u industriji avio transporta. Održivost, digitalizacija i onlajn trgovina u procvatu igraju centralnu ulogu. Da bismo ovo mogli da savladamo, oslanjamo se na odlučnu i dinamičnu akciju zajedno sa svim zainteresovanim stranama u industriji. To je jedini način na koji možemo da ostanemo spremni za budućnost i ispunimo našu odgovornost kao jedne od vodećih svetskih kompanija za avio transport i omogućimo globalno poslovanje.“

Da bi zadovoljila rastuću potražnju za e-trgovinom, avio-kompanija je nedavno navela planove za razvoj mogućnosti e-trgovine u svom glavnom čvorištu u Frankfurtu.

Lufthansa Cargo, zajedno sa filijalama – CB carinskim brokerom i provajderom logističkih usluga heyworld – i partnerima, proširuje kapacitet svog centra za e-trgovinu u Cargo City Nord-u i ulaže u razvoj softvera.

Avio-kompanija je takođe investirala u mrežu teretnih aviona na kratkim/srednjim relacijama koja cilja na tržište e-trgovine. Prevoznik je nedavno dodao svoj treći Erbas A321 mreži, a četvrti će dodati kasnije ove godine. Dodatni avioni će proširiti kapacitet i mrežu ruta. U ovom trenutku, avioprevoznik nudi više od 50 nedeljnih letova do 14 destinacija, a najnoviji dodaci su Kazablanka, Jerevan i Tunis.

Bhat je objasnio: „Odlučujući faktor uspeha za onlajn maloprodaju je otpornost i brzina lanca snabdevanja. Želimo da Frankfurt postane vodeća lokacija u ovom segmentu nudeći holistička rešenja za otpremu, carinjenje i dalji transport eCommerce pošiljki. Što se tiče digitalizacije, avioprevoznik je rekao da je nedavno sklopio partnerstvo sa kupcem Kuhne+Nagel za transport 100% generalnog tereta putem elektronskog avio-tovarnog lista, kao i digitalnih pratećih dokumenata između Nemačke i Hong Konga. Ova prva čisto ‘bez papira’ ruta je početni signal za uvođenje ‘koridora bez papira’ za efikasan transport između Evrope i Azije koji vodi računa o resursima.”

A što se tiče održivosti, avio-kompanija ima za cilj da prepolovi svoj ugljični otisak u poređenju sa 2019. kako bi do 2050. radila CO₂ neutralno. Lufthansa Cargo je nedavno primenila propis Evropske unije ReFuelEU, obavezujuću kvotu obnovljivih goriva (SAF) za vazduhoplovstvo sa 2% SAF-a koji će se koristiti do 2025. godine i najmanje 6% do 2030. godine.

Nosilac je već dostigao oznaku od 2%. Takođe će koristiti digitalizaciju kako bi poboljšao svoj ekološki učinak. „Vidimo veliki potencijal u aplikacijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji i već smo ih integrisali u naše usluge,“ rekla je Nikol Mis, šef komunikacija i korporativne odgovornosti u Lufthansa Cargo. Od eBooking-a do eTracking-a, sada nudimo našim klijentima opsežne opcije duž transportnog lanca. Ako želimo da održivo poboljšamo ugljenični otisak u industriji, moramo iskoristiti svaku priliku da dodatno smanjimo emisiju CO₂.”

izvor&foto: aircargonews.net

Pročitajte i...