Kuehne+Nagel i Qatar Cargo udružuju se za UNICEF-ove dobrotvorne letove

Jedna od najvećih logističkih organizacija na svetu Kuehne+Nagel i Qatar Airways Cargo doniraju vazduhoplovne usluge UNICEF-u, podržavajući dečju agenciju Ujedinjenih nacija u njenim globalnim naporima protiv pandemije Covid-19. Partnerstvo je deo inicijative „1 milion kilograma“, jednog aspekta većeg projekta održivosti We Qare kompanije Qatar Airways Cargo. Bliskoistočna aviokompanija donira milion kilograma tereta za humanitarnu pomoć, uključujući medicinske potrepštine, do kraja 2020. Milion kilograma dodeljuje se špediterima za dobrotvorne organizacije po njihovom izboru.
K+N se pridružio kompaniji Qatar Airways Cargo sa sedištem u Dohi u projektu kako bi osigurao da se UNICEF-ov teret bezbedno i efikasno prevozi do globalnog čvorišta agencije za pomoć u Kopenhagenu u Danskoj.
Razne osnovne potrepštine, uključujući zaštitnu opremu, važan su deo UNICEF-ovih napora da zdravstvene radnike zaštiti kako bi mogli i dalje pružati kvalitetnu negu.

Ingve Ruud, član upravnog odbora kompanije K+N, odgovoran za vazdušnu logistiku, komentarisao je: „Priznajemo svoju odgovornost i cenimo vitalnu ulogu koju igramo u današnjem svetu – od osiguranja snabdevanja farmaceutskim i zdravstvenim proizvodima na globalnom nivou do distribucije predstojeće vakcine Covid-19. Spremni smo da iskoristimo svoje snage, našu multimodalnu mrežu od 230 lokacija, našu logističku stručnost i resurse u lancu snabdevanja vakcinama kako bismo podržali globalni odgovor. Naša saradnja sa Qatar Airways Cargo samo je deo istinski globalnog nastojanja da se pobedi pandemija i učini naš svet održivijim, otpornijim i, što je najvažnije, zdravim.“

Guillaume Halleuk, glavni direktor za teret Qatar Airways-a, rekao je: „We Qare je projekat koji je prirastao srcu svakog zaposlenog u Qatar Airways-u i verujem da se takvi projekti ujedinjuju i okupljaju industriju, posebno u vreme krize. Kroz poglavlje o milion kilograma drago nam je što sarađujemo sa Kuehne+Nagel-om na prevozu osnovnih potrepština, podržavajući time globalne napore UNICEF-a. Tokom proteklih meseci takođe smo sarađivali sa različitim zainteresovanim stranama na pripremi našeg plana spremnosti koji će omogućiti neprimetnu, brzu i sigurnu logistiku vakcine kako bi podržali globalni odgovor. “

izvor@foto: aircargonews