Izvršni direktor Boinga navodi probleme u lancu snabdevanja kao razlog kašnjenja u proizvodnji

Najveći proizvođač komercijalnih aviona Boeing, nedavno je doživeo usporenja u proizvodnji svoje flote 737 Max aviona. Izvršni direktor kompanije Dejv Kalhun naveo je probleme u lancu snabdevanja razlog za nedostatak proizvodnje i da, ujedno, očekuje da će se ovi problemi nastaviti i u narednih 18 meseci.

Zbog svega navedenog, kompanija Boing neće povećavati proizvodnju svojih najprodavanijih aviona dok se stvari ne stabilizuju. U proseku, Boing proizvodi 31 Mak avion mesečno, a kompanija je naglasila važnost pridržavanja doslednog nivoa proizvodnje.

Iz Boinga su napomenuli da su proizvođači motora ključni razlog za probleme u lancu snabdevanja, uključujući kompanije poput Raytheon Technologies jedinice Pratt & Whitney. Industrija se suočila sa nedostatkom komponenti što je otežalo postizanje očekivanog nivoa proizvodnje.

Pored toga, pronalaženje kvalifikovane radne snage je bilo problematično za vazduhoplovnu industriju, jer, kako je naveo izvršni direktor Raytheon-a, Greg Hayes „postoji mnogo stvari koje ne možemo da uradimo jer nemamo ljude“.  On očekuje da će problemi trajeti do 2024. godine.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...