Izraelski ZIM izveštava o povećanja prenosa kontejnera za skoro 50%

ZIM Integrated Shipping Services Ltd (ZIM) je u drugom tromjesečju 2021. godine preneo 921.000 TEU, što je skoro upola više u odnosu na nivo iz 2020. godine.

Rast od 44% na godišnjem nivou znači da je neto prihod u drugom kvartalu iznosio 888 miliona dolara, u poređenju sa 25 miliona dolara u 2020. godini.

Tromjesečni neto prihod bio je najveći dosad u izraelskoj brodskoj liniji. Generalno, prihodi za drugi kvartal iznosili su 2,38 milijardi dolara, u poređenju sa 795 miliona dolara u drugom kvartalu 2020. godine, što je povećanje od 200%u odnosu na prošlu godinu.

Eli Glickman, predsednik i izvršni direktor ZIM-a, tim povodom je izjavio: „Nastavljamo svoje poslovanje na najvišem nivou, i kao rezultat toga imamo još jedan rekordan kvartal, uključujući neto prihod, EBITDA i operativni novčani tok, kao i značajno poboljšane smernice za 2021. godinu

ZIM očekuje da će rezultati u drugoj polovini godine premašiti one iz prve polovine 2021. godine, budući da brodske linije i dalje beleže rekordnu zaradu zbog povećane potražnje za e-trgovinom i ograničene ponude kontejnera na globalnom nivou.

U julu 2021. godine, ZIM je najavio novi strateški dugoročni ugovor o najmu sa Seaspanom za deset „zelenih“ brodova na LNG pogon, kapaciteta 7.000 TEU, sa opcijom za dugoročni čarter za pet dodatnih plovila.

*izvor: porttechnology.org; foto: pixabay.com

Pročitajte i...