Izazovi se nastavljaju – kako luke i terminali dočekuju 2021. godinu?

Industrija luka i terminala nastavlja da ide napred, uprkos izazovima sa kojima se suočavala u prethodnih 12 meseci. Sigurno ćemo čuti više o tome šta možemo očekivati u svetu „post-pandemije“ 2021. godine, jer predstavljanje vakcine u različitim zemljama pruža nadu da je najgore od pandemije gotovo.

Novi načini rada

Nedavna izjava Pacifičkog udruženja trgovačkih brodara (PMSA) objavljena početkom januara upozorava da će zainteresovane strane u lancu snabdevanja morati da pronađu novi način zajedničkog rada kako bi se oporavile od posledica pandemije COVID-19.

PMSA primećuje značajne zagušenja u kalifornijskim lukama do kojih je došlo nakon pada potražnje početkom 2020. godine, praćenog porastom na kraju ove godine. Ovaj fenomen se posebno osetio u SAD-u i Evropi. Udruženje je reklo da svaki deo lanca snabdevanja radi zajedno na ublažavanju zagušenja.

Visoke vozarine

U međuvremenu, evropski špediteri pozvali su Evropsku komisiju da deluje prema trenutnoj praksi brodarskih prevoznika.

Pokrenuta pitanja uključuju kršenje postojećih ugovora, uspostavljanje nerazumnih uslova u pogledu prihvatanja rezervacija i jednostrano određivanje cena daleko više od onih dogovorenih u ugovorima, prema Evropskom udruženju špeditera (CLECAT) i Evropskim brodarima.

Teretne tarife će sigurno biti kontinuirano pitanje, jer stope vozarina iz Azije nastavljaju da dosežu rekordno visoke cene. Ove stope rastu od juna 2020. godine, ubrzavajući se u avgustu kako se tražnja poboljšavala i nastavila da raste.

Industrijski komentator, Lars Jensen, izvršni direktor SeaIntelligence Consulting, primetio je da kako SCFI promptne stope nastavljaju da dosežu rekordno visoke nivoe, „postoji jasan pokazatelj da problemi uskih grla koji se odnose na sve aspekte kapaciteta ostaju akutni problem i u podacima od ove nedelje ima ništa ne ukazuje na trenutno rešenje “.

Kina

Kineske luke su prve koje su pokazale snažan oporavak od posledica pandemije COVID-19 sa marginalnim rastom protoka TEU u nekim od najprometnijih čvorišta u zemlji. Zapravo, prema Ningbo brodskoj berzi, među osam najvećih luka u zemlji samo su dve zabeležile pad protoka za prvih deset meseci 2020. godine.

Kina je prva pogođena izbijanjem COVID-19 početkom 2020. godine. Međutim, kako se potražnja još jednom povećala širom sveta, kineske luke su ponovo zauzete kao i uvek.

izvor@foto: porttechnology.org

Pročitajte i...