Iz kompanije Emirates upozoravaju da problemi u lancu snabdevanja neće uskoro proći

Problemi u globalnom lancu snabdevanja i dalje predstavljaju izazov za teretne kompanije. Prema rečima šefa avio-kompanije Emirates, ova ograničenja će se nastaviti najmanje do kraja sledeće godine i mogla bi da se protežu i na period posle 2022. godine.

Kao razlozi problema u lancima snabdevanja navode se nedostatak radne snage usred povećane potražnje. Ovi faktori koji proističu iz pandemije doveli su do zakrčenih morskih luka i aerodroma i podigli cene u nebeske visine.

UAE avio-kompanija je privremeno transformisala neke putničke avione u „mini teretne avione“ kako bi povećala svoj teretni kapacitet, a takođe je i najavila da će obavljati neke letove samo za teretni program koristeći putničke avione koji još uvek imaju sedišta. Verovatno je da će državna kompanija u Dubaiju više nego udvostručiti svoju teretnu flotu na više od 20 aviona do 2023. godine, rekao je viši potpredsednik divizije Emirates SkyCargo Nabil Sultan.

Na nedavnom aeromitingu u Dubaiju, Sultan je rekao da aktuelna pitanja „nisu nešto što će nestati preko noći“ i veruje da će „proći još najmanje godinu ili dve, ako ne i više… Mislim da će taj period prevazići 2022. godinu”, rekao je on. „Postoje ogromni logistički izazovi koji se nalaze izvan”.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...