Honeywell najavljuje najnoviju SAF proizvodnu tehnologiju

Honeywell je najavio da se njegova tehnologija hidrokrekinga može koristiti za proizvodnju održivog avionskog goriva (SAF) iz biomase, pomažući da se napravi održivo avionsko gorivo (SAF) koje je 90% manje intenzivno ugljenično od tradicionalnih fosilnih mlaznih goriva.

Nova tehnologija proizvodi 3-5% više SAF-a, omogućava smanjenje troškova do 20% i smanjuje tokove otpada nusproizvoda u poređenju sa drugim najčešće korišćenim tehnologijama hidroobrade.

Honeywell-ova Fischer-Tropsch (FT) UnicrackingTM tehnologija uzima tečnosti i voskove iz prerađene biomase – uključujući ostatke useva, drvni otpad ili ostatke hrane – i može se koristiti za proizvodnju SAF-a koji je u skladu sa strogim standardima vazduhoplovne industrije i sa nižim nivoom zaštite životne sredine. Ova inovacija demonstrira Honeywell-ovo usklađivanje svog portfelja sa tri ubedljiva megatrenda, uključujući energetsku tranziciju.

„Kako potražnja za SAF-om nastavlja da raste, vazduhoplovna industrija je izazvana ograničenim zalihama tradicionalnih SAF sirovina kao što su biljna ulja, životinjske masti i otpadna ulja“, rekao je Ken Vest, predsednik i izvršni direktor Honeywell Energy and Sustainability Solutions. „Kada se kombinuje sa postojećim Fischer-Tropsch procesom, naša nova tehnologija će proširiti opcije sirovina koje su dostupne u industriji na izvore koji su brojniji, što će na kraju pomoći da se poboljša sposobnost naših kupaca da proizvode SAF.“

Nedavno je DG Fuels odabrao Honeywell-ovu FT Unicracking tehnologiju za svoj proizvodni pogon za biogoriva u Luizijani – najveći na svetu za pravljenje SAF-a iz FT procesa – koji će proizvoditi 13.000 barela SAF-a svakog dana kada počne sa radom 2028.

„Koristeći Honeywell-ovu naprednu tehnologiju, DG Fuels će snabdevati dovoljno goriva za više od 30.000 transatlantskih letova svake godine, što će značajno doprineti smanjenju emisije ugljenika u globalnom vazdušnom saobraćaju“, rekao je Majkl Darsi, izvršni direktor DG Fuels. „Ovo je veliki korak napred u podršci cilju avio-industrije da do 2050. postigne neto nultu emisiju ugljenika iz međunarodne avijacije.“

Honeywell je pomogao u pionirskoj proizvodnji SAF-a svojim EcofiningTM procesom, koji se koristi za komercijalnu proizvodnju goriva od 2016. Kompanija sada nudi rešenja za niz sirovina kako bi zadovoljila brzo rastuću potražnju za obnovljivim gorivima, uključujući SAF. Pored Honeywell Unicracking i Ecofining, Honeywell-ov portfelj obnovljivih goriva uključuje Ethanol to Jet tehnologiju i eFining™, koji pretvara zeleni vodonik i ugljenik.

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...