HHLA na putu ka klimatskoj neutralnosti

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) nastavlja da dosledno sprovodi svoju strategiju održivosti u svojim terminalnim objektima u čuvenom Hanzeatskom gradu Hamburgu. Šest dodatnih stanica za punjenje zelene energije za automatizovane kontejnerske transportere (AGV) i 16 dodatnih litijum-jonskih AGV-a biće puštene u rad na kontejnerskom terminalu HHLA Altenwerder (CTA) do kraja godine.
Dve nove stanice za punjenje isporučene su CTA 4. septembra. Koristiće se za snabdevanje zelenom energijom automatizovane flote AGV-a zadužene za transport kontejnera između pristaništa i blokova za skladištenje kontejnera na CTA. Još četiri jedinice za punjenje, svaka uskladištena u 20-metarskom sadržaju, biće isporučene na terminal u narednim nedeljama. Ovo će povećati broj stanica za punjenje na CTA terminalo na 13 do kraja 2020. godine, a u narednih godinu dana dodaće se još pet.
Proširenjem klimatskog snabdevanja energijom na CTA terminalu, HHLA osigurava kontinuirani rad svoje rastuće AGV flote na baterije. Polovina uposlenih vozila već se napaja litijum-jonskim baterijama, a do kraja godine floti će biti dodato još 16 ovih ekološki prihvatljivih vozila. Do kraja 2022. godine, skoro svih 100 vozila trebalo bi da se napajaju litijum-jonskim baterijama. To će rezultirati godišnjim smanjenjem emisija od približno 15.500 tona CO₂ i oko 118 tona azotnog oksida, jer električni AGV-ovi ne generišu lokalne emisije CO₂, azotnog oksida ili finih čestica.
Vozila na akumulator takođe su atraktivna sa ekonomskog stanovišta, jer je njihov odnos potrošene energije prema stvarnoj izlaznoj snazi tri puta veći u odnosu na dizel AGV. Ostale prednosti litijum-jonskih baterija uključuju vreme punjenja, koje iznosi samo jedan i po sat, visoku izdržljivost i odsustvo održavanja.
Konverzija AGV flote na CTA terminalu, podržana od strane hamburškog Ministarstva za životnu sredinu, klimu, energiju i poljoprivredu uz podršku Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u okviru programa subvencija „Energievende in Unternehmen“, važna je komponenta HHLA-ove strategija održivosti. Cilj je prepoloviti emisije CO2 do 2030. godine i postići klimatsku neutralnost u celoj grupi do 2040. godine. Zbog visokog stepena automatizacije i elektrifikacije, CTA predstavlja prvo svetsko postrojenje za rukovanje kontejnerima koje je sertifikovano za klimatski neutralno stanje. Terminalni procesi koji i danas proizvode emisiju CO2 postupno će se elektrifikovati ili će njihov prelazak na električnu energiju biti testiran na terenu. HHLA nadoknađuje emisiju CO2 koja se i dalje generiše putem sertifikata o smanjenju emisija, podržavajući tako ekološki prihvatljive projekte. Cilj je stalno smanjivati potrebu za nadoknađivanjem, koja će se pokretati širenjem flote AGV na baterije.


izvor: eurologport.eu

Image by Marcus Trapp from Pixabay