Hapag-Lloyd počinje instalaciju uređaja za praćenje u realnom vremenu na svoju flotu kontejnera

Hapag-Lloyd je počeo da oprema čitavu svoju flotu kontejnera uređajima za praćenje u realnom vremenu. Prvi od ovih IoT uređaja se sada instalira na kontejnere u CMR depou u Vilhelmsburgu, okrugu rodnog grada Hamburga brodarske kompanije.

U narednim nedeljama i mesecima počeće instalacije u drugim odabranim depoima kontejnera u severnoj i južnoj Evropi, Aziji i na Bliskom istoku.

U narednoj godini, do 200 depoa širom sveta učestvovaće u postavljanju 1,6 miliona ovih uređaja na standardne kontejnere.

Planovi predviđaju da se velika većina kontejnera Hapag-Lloyda opremi ovim uređajima do kraja 2023.

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo sada početi. Mi smo prvi prevoznik u industriji koji je preduzeo tako dalekosežan korak ka digitalizaciji kontejnerskog transporta. Kontejneri koji izlaze iz naših depoa sa uređajem za praćenje sada će biti potpuno vidljivi nama, a u sledećem koraku i našim kupcima – bilo da se nalaze u skladištu ili se kreću kamionom, vozom ili baržom. Verujemo da povećana transparentnost ima potencijal da unapredi upravljanje napetim lancima snabdevanja u korist naših kupaca“, kaže dr Maksimilijan Rokopf, izvršni direktor kompanije Hapag-Lloyd.

Uređaji za praćenje će moći da prenose podatke u realnom vremenu iz svakog kontejnera i na taj način čine lance snabdevanja transparentnijim i efikasnijim. Na primer, oni mogu dostaviti podatke o lokaciji na osnovu GPS-a, meriti temperaturu okoline unutar kontejnera i pratiti sve iznenadne udare u kontejner. Uređaji integrišu najnoviju tehnologiju prikupljanja energije i tehnike male potrošnje kako bi se osiguralo da imaju izuzetno dug radni vek sa visokofrekventnim prenosom podataka.

Flota kontejnera se trenutno oprema uređajima etabliranog TradeTech partnera Nexxiot, a uređaji ORBCOMM-a, globalnog lidera u IoT rešenjima, takođe će biti instalirani kasnije ove godine.

„Digitalizacija naše celokupne flote kontejnera biće izazovan zadatak. Sada pravimo prve korake jednog velikog projekta. U ovoj prvoj fazi uvođenja, biće važno da pojednostavimo sve procese zajedno sa našim IoT partnerima kako bi se postigao puni potencijal tehnologije. U isto vreme, cilj nam je da ovaj proizvod učinimo brzo dostupnim našim kupcima, jer oni zahtevaju i sve više očekuju ove vrste digitalizovanih rešenja“, kaže Andrea Šening, viši direktor Container Steering.

Hapag-Lloyd LIVE proizvod će postati dostupan kupcima tokom 2023.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...