Frankfurt Cargo Services ostvaruje 100% energije iz obnovljivih izvora energije

Frankfurt Cargo Services (FCS), najveći nezavisni prevoznik tereta na aerodromu u Frankfurtu u Nemačkoj sada se napaja 100% obnovljivom energijom kao podrška njenoj matičnoj kompaniji Worldwide Flight Services (WFS) programa „Naš održivi put leta“, ključnog dela WFS-ovog programa zaštite životne sredine, društva i vlade (ESG) strategija.

Prelazak na obnovljive izvore energije je najnovija inicijativa za održivost od strane FCS-a, koja je sertifikovana u skladu sa EU šemom ekološkog upravljanja i revizije (EMAS) i ISO 14001 sistemom upravljanja životnom sredinom. Novi izvor energije podržava rad celog skladišta FCS, uključujući rukovanje materijalom. IT i sigurnosne sisteme, osvetljenje i stanice za punjenje električnih viljuškara i vozila preduzeća i kupaca.

FCS takođe upravlja sistemom za upravljanje otpadom i reciklažom i ima KPI-ove za praćenje upotrebe vode, grejanja i drugog potrošnog materijala.

FCS kupuje zelenu energiju od dobavljača, Energy Air GmbH, koji nudi tarifu sertifikovanu u skladu sa nemačkom „Osnovnom direktivom VdTÜV za proizvode zelene električne energije“. Njegova proizvodnja se zasniva na 100% obnovljivoj energiji i dolazi iz postrojenja čija 50% nisu starija od 12 godina kako bi se podržalo pasivno širenje novih regenerativnih elektrana. FCS će dobiti godišnji sertifikat o validaciji od nemačke Federalne agencije za životnu sredinu na osnovu njene procene dobavljača energije.

„Upotreba zelene energije je ključni deo naše operativne strategije i još jedan važan korak ka ciljevima održivosti naše grupe. WFS-ov „Naš održivi put leta“ postavlja jasne ciljeve i očekivanja za globalne operacije rukovanja grupe i to je najvažnije u našem razmišljanju. Kako zamenjujemo našu opremu za podršku na zemlji, sve više gradimo flotu električnih vozila, koja sada čini 75% naše ukupne flote. Takođe smo upravo nabavili zamenske električne automobile za transport dokumenata od skladišta do aerodroma – što će uštedi 11 tona CO2 tokom naredne tri godine – i nastavljamo da tražimo više mogućnosti da pomognemo planeti,“ izjavio je Steffen Kuhn, direktor, HSSE, nekretnine i održavanje u FCS.

Ranije ove godine, WFS-ova operacija rukovanja teretom u Danskoj stvorila je kapacitet da generiše 100% svojih potreba za energijom putem obnovljive energije nakon ulaska u partnerstvo sa NRGreen-om za stvaranje najveće solarne elektrane u Kopenhagenu. Ova inicijativa je uključivala pozicioniranje 3.500 visokoefikasnih solarnih panela preko postojećeg krovnog prostora od 10.000 m2 teretnih objekata WFS-a na aerodromu u Kopenhagenu. Radovi WFS-a u Francuskoj su takođe na putu da budu napajani 100% obnovljivom energijom u Novoj godini, a uslediće još stanica.

Ranije ove godine WFS je razvio program „Naš održivi put leta“. Cilj mu je da koordinira, nadograđuje i ubrza brojne projekte održivosti WFS-a širom mreže kompanije koja obuhvata stanice na 164 glavna aerodroma u 18 zemalja i pet kontinenata, i da obezbedi fokusnu tačku održivosti za 30.000 članova međunarodne radne snage WFS-a.

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...