Etihad Cargo pojačava transportne kapacitete prema Kini

Etihad Cargo, kargo i logistička grana Etihad Aviation Group, pojačao je svoju posvećenost kineskom tržištu uvođenjem 15 direktnih putničkih i teretnih letova nedeljno.

Tokom pandemije, ovaj prevoznik je ostao posvećen tržištu sa širokim spektrom kapaciteta, uključujući rekonfigurisane putničko teretne brodove samo za teret. Od jula pa nadalje, nastaviće da širi operacije, fokusirajući se isključivo na direktne putničke letove i namenske letove 777 teretnih aviona.

Pored teretnog kapaciteta na putničkim letovima, Etihad Cargo takođe upravlja teretnim letovima Boeing 777-200 dnevno za Šangaj i šest puta nedeljno za Hong Kong, čime ukupan kapacitet tereta u Kinu i iz nje iznosi 2.708 tona nedeljno.

„Kina je kritično strateško tržište za Etihad Cargo, a direktni letovi između dva glavna grada i drugih velikih destinacija dodatno će ojačati sveobuhvatno strateško partnerstvo između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine“, zaključio je Martin Dru, viši potpredsednik za globalnu prodaju i teret u Etihad Aviation Group.

Tokom pandemije, Etihad Cargo je nastavio da radi na direktnim rutama u Kinu, obezbeđujući kapacitet tereta preko flote modifikovanih mini teretnih brodova. Obnovom putničkih letova i rasporedom teretnih letova, mini teretnjaci će biti povučeni iz rotacije.

Etihad Cargo je nedavno najavio svoj letnji raspored, kojim su uvedeni kapaciteti za ključne destinacije širom Azije, Afrike i Evrope. Pored dodavanja direktnih letova u i iz Pekinga, Šangaja i Hong Konga, prevoznik će nastaviti da upravlja svojom mrežom teretnih aviona Boeing 777 sa letovima preko Čikaga, Dake, Frankfurta, Hanoja, Ho Ši Mina, Johanesburga, Kenije, Milana i Rijada.

*izvor: aircargoweek.com; foto: unsplash.com

Pročitajte i...