Erbas postavlja rekordni cilj proizvodnje aviona

Evropska vazduhoplovna korporacija Erbas, predstavila je planove za povećanje proizvodnje svojih uskotrupnih mlaznjaka za 50%. Ova odluka znači da se kompanija kocka na stalni porast putovanja predvođen američkim tržištem.

Najveći svetski proizvođač aviona potvrdio je svoje planove za povećanje proizvodnje grupe aviona A320- na 65 mlaznjaka mesečno do 2023. godine, ujedno potvrdivši planove za povećanje mesečne proizvodnje na 75 aviona do 2025. godine.

Da bi se izborio sa povećanim nivoom proizvodnje, Erbas je najavio planove za uvođenje druge montažne linije za porodicu A320 u Alabami u SAD-u. Od sada, proizvođač aviona ima devet trenutnih ili planiranih linija u Evropi, Kini i SAD-u. Izvršni direktor Gijom Fauri, rekao je da će korišćenje nove proizvodne linije „koristiti celom ekosistemu Erbasa“ i koristiti svim njegovim lokacijama.

Stručnjaci iz industrije izrazili su zabrinutost zbog kratkoročnih naprezanja u lancu snabdevanja i uticaja koji to može imati na ambiciozne proizvodne ciljeve. Kao odgovor na ovo, Erbas je izrazio uverenje da je globalna mreža dobavljača dobar način da se smanji uticaj bilo kakvih budućih poremećaja u lancu snabdevanja.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...