Dve električne dizalice za luku Ipsvič

Mantsinen model 95ER dizalice su konfigurisane oko specifičnih operacija u luci Ipsvič da bi se optimizovala efikasnost i dodatno smanjila potrošnja energije.

„Ove dizalice su među prvima takve vrste u Velikoj Britaniji i najnovije su u nizu hrabrih investicija u održive mere kompanije ABP, koje su doprinele smanjenju emisije gasova staklene bašte od 36% od 2014. godine“, navodi Associated British Ports (ABP), koji poseduje i upravlja lukom.

Mantsinen model 95ER dizalice su konfigurisane oko specifičnih operacija u luci Ipsvič da bi se optimizovala efikasnost i dodatno smanjila potrošnja energije.

Procenjuje se da će ove dve električne dizalice tokom svog životnog veka uštedeti do 5.275 t ugljen-dioksida. Da ovo stavimo u perspektivu, 1 t ugljen-dioksida je ekvivalentna vožnji automobila 23.000 milja oko sveta.

ABP se udružio sa Cooper Specialized Handling, Mantsinenovim dilerom na Britanskim ostrvima, u onome što je operater luke opisao kao „pionirski sporazum o ulaganju u ove najsavremenije dizalice vredne više miliona funti koje mogu da se napajaju solarnom energijom. energije proizvedene u samoj luci”.

Luka Ipsvič već ima približno 4.000 solarnih krovnih solarnih nizova i investirala je u podstanicu na licu mesta za održive operacije na luci koje su u budućnosti koje mogu da prime do četiri dizalice na električni pogon. Luka je takođe investirala u električne kombije kako bi se smanjio uticaj lučkih operacija na životnu sredinu.

Dve dizalice će moći da upravljaju nizom materijala primljenih u luci Istočne Engleske, koja obrađuje preko 2 Mt tereta svake godine i koja je vodeća luka za izvoz žitarica u Velikoj Britaniji.

Osim što će smanjiti emisiju ugljen-dioksida u luci i smanjiti potrošnju energije do 40%, dizalice će takođe omogućiti tiši rad i bolji kvalitet vazduha.

„ABP je zaista posvećen smanjenju emisija gasova staklene bašte koje proizilaze iz lučkih aktivnosti,“ rekao je Pol Ager, lučki menadžer divizije. „Ova investicija od 4 miliona funti u luci je najnoviji razvoj ABP-ovih ciljeva za smanjenje ugljenika koji su prilagođeni njegovim operacijama.

„Prelazak na električne mašine ne samo da će poboljšati ABP-ovu uslugu rukovanja teretom svojim klijentima, već će se takođe uključiti u širu politiku ABP-a da smanji emisiju CO2 sve do nule.“

izvor&foto: bulkmaterialsinternational

Pročitajte i...